Ajankohtaista

Nyheter från studentkåren VAMOK 1.10.2004


Poltetta Puntissa -studentidrott turné I Vasa 6.10

Poltetta Puntissa -turné samlar ihop alla högskolestuderande i Vasa till Botniahall för att testa nya motionformar på onsdag den 6.10. Rektorn har gett alla studerande rätt att delta.

Botniahall kommer att bli full av olika idrottsmässiga kontroll, där man kan bekanta sig med tjänster av idrottsföreningar och motionföretagarna som funkar i Vasa. Studentidrott är glatt och mångsidigt, och vid Botniahall finns det någonting för alla, från avslappning till sparkbrädestafett och från stussboll till curling. Närmare information om dagens program hittar man från http://www.oll.fi/kiertue/vaasa. Gratis nonstopbuss är arrangerat till Botniahall. Första buss utgår från universitet klockan 11.30 (linje: universitet - Kyrkoesplanad 10 - Neste (Pikkolo) - Botniahall)


Studiestödförordning och -lag förändrade i 1.8 och det menar, att man måste få åtminstone 3,2 studieveckor per månad. Om du får studiestöd under tiden 1.9.04 - 31.5.05, måste du utföra minst 29 sv. Mera information om studiestödmånader som du har redan använt och om andra saker som gäller studiestöd får du från sidan http://www.kela.fi.

Förnyande av medlemskap

Läsårklistermärke 2003/2004 är inte längre i kraft. Om du vill ha nyt läsårklistermärke för ditt studiekort, kom och hämta ny medlemsavgift faktura från VAMOKs kansli eller dejour. Hela läsårets medlemskap kostar 23 euro.

Nationellt utvecklingsprojekt beträffande praktik

Vid yrkeshögskolorna pågår ett nationellt utvecklingsprojekt beträffande praktik (2004-2006). Projektet syftar till att utveckla systemen för praktik inom alla utbildningsbranscher så att praktikperioden såsom inlärningen på arbetsplatsen hjälper yrkeshögskolestuderandena i dels den professionella utvecklingen och dels med att finna jobb efter utexamineringen. Det är mycket viktigt att lyssna till studerandens tankar, förhoppningar och utvecklingsidéer när det gäller utvecklandet av praktiksystemen.

Vi kommer att kartlägga studerandens åsikter om praktiken med hjälp av en web-förfrågning (i slutet av meddelandet finns en länk). Var vänlig och delta i förfrågningen. Du kan svara anonymt. Ditt svar är viktigt för oss. Det tar ungefär 5-10 minuter att besvara förfrågningen. Det går att besvara förfrågningen t.o.m. den 29.10.2004.

Förfrågning på svenska:
https://www.webropol.com/P.aspx?id=24081&cid=6805653


VYVO är på jakt efter nya musikanter

VYVO = Vaasan Yliopiston Viihdeorkesteri består till största delen av avslappnade blåsare men de spelar gärna ihop med folk som hanterar andra instrument (bas, trummor, gitarr o.s.v.) Vi spelar musik från ett brett spektrum av stilarter och uppträder på många olika evenemang som t.ex. årsfester och vappen mm.

Det finns ännu plats för många nya. Hur bra du är på att spela, vem du är eller hur gammal du är - det är bisaker. Huvudsaken är att du vill spela i ett glatt och fartfyllt band. Vi övar varje tisdag kl 18-20 i universitetets Levónsal på Brändö. Vid sidan av spelandet sysslar vi också med annat, från bastukvällar till läger.

Om du ännu har någonting att fråga så tveka inte utan ring antingen till kapellmästaren eller ordföranden.
E-mail får man också skicka. Kapellmästare: Kaisa 040 545 0491 Ordförande: Johanna 040 570 5104.
E-mail: vyvo@uwasa.fi