Ajankohtaista

Tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelijat mukana kehittämässä ICT -ratkaisuja yrityksille 

Vaasan ammattikorkeakoulun Open IT Lab -tutkimuslaboratorio on tutkinut ja kehittänyt avoimen lähdekoodin ohjelmia menestyksellisesti jo parin vuoden ajan. Lähtökohtana on ohjelmien käyttökelpoisuuden, toimivuuden ja turvallisuuden tutkiminen yritysten tietotekniikkaan liittyvien valintojen ja ratkaisujen tueksi.

Open IT Lab:ssa tapahtuva projektityö on integroitunut tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan. Opiskelijat voivat osana suuntaavia opintojaan suorittaa projektiopintoja alueen IT -yrityksiltä saatuina toimeksiantoina. Näin opiskelijan tiedot ja taidot muuttuvat ammattiosaamiseksi.

Lisätietoja Tietojenkäsittelyn sekä Informationsbehandling -koulutusohjelmista:

http://www.puv.fi/fi/koulutus/nuortenkoulutus/koulutusohjelmat/

Lisätietoja Open IT Lab -toiminnasta:

Kimmo Paulaharju, projektipäällikkö
puh. 045 672 0944, kimmo.paulaharju@puv.fi
www.openitlab.fi 

_ _ _

Ajankohtaisia esimerkkejä Open IT Labin testaamista ohjelmistoista, joita opiskelijamme ovat opettajien ohjauksessa tutkineet ja dokumentoineet:

dotProject. Selkeä ja monipuolinen ohjelmisto projektin kuin projektin hallintaan.

vtigerCRM. Asiakashallintaohjelma, jonka avulla pysytään ajan tasalla kaikista tehokkaaseen myyntiin tarvittavista tiedoista.

Internetin sisällöntuotanto. Käytössämme on lukuisia ohjelmia, joilla on erilaisia ominaisuuksia ja käyttökohteita. Ohjelmilla voidaan rakentaa ja ylläpitää yksilöllisiin tarpeisiin ja halutuilla toiminnoilla varustettuja www-sivuja.

mythTV -mediakeskusohjelmisto. Hallintaa mm. digikanaviin, ohjelmatallennuksiin ja ajastuksiin, elokuviin, musiikintoistoon, Internet-palveluihin- ja puheluihin ja kuvagallerioihin.

ZoneMinder. Kameravalvontaohjelmisto usean eri kameran hallinnointiin, ohjaamiseen, nauhoitukseen ja hälytyksiin.

Webbikauppa. Neljä 4 eri ohjelmistoa erilaisilla ominaisuuksilla: osCMax, osCommerce, phpShop sekä Zen Cart.

WebHuddle. Ohjelmisto Internetissä pidettäviä neuvotteluja varten, mahdollisuus siirtää etäkoneille grafiikkaa, tekstiä ja ääntä ja vaikkapa äänestysten pitämistä varten.

ERP (Enterprise Resource System). Työskentelemme muutaman eri toiminnanohjaukseen tarkoitetun version kanssa tavoitteenamme räätälöidä kotimaiseen käyttöön sopiva ohjelmisto.