Ajankohtaista

Utbildningsdag på temat Grundsmakerna och smakkombinationer 15.3

Delta i utbildningsdagen på temat Grundsmakerna och smakkombinationer. Upplev måltiden som en helhet. Utbildningsdagen grundar sig på SAPERE-metoden och förverkligas som stationsundervisning.

Tid: tisdag 15.3.2005, kl. 8.30 - 16.00
Plats: Vasa yrkeshögskola, Rådhusgatan 31, klass RA407

Målsättning

Deltagande:     

  • kan gestalta måltiden som en helhetsupplevelse utgående från de olika sinnena
  • förstår betydelsen av färgens, smakens, doftens, känselns och hörselns betydelse vid upplevelsen av måltiden
  • kan beskriva olika smaker och dofter
  • kan beskriva samt komponera en sk. "perfekt måltid"
  • förstår atmosfärens betydelse vid en måltid
  • kan utvärdera måltidshelheter utgående från alla sinnen

Program

8.30 Introduktion till ämnet, dagens program samt gruppindelning

9.00 Testning av grundsmakerna, Undvik att dricka kaffe eller röka åtminstone 1 h före testet

Kaffe

10.00 Färgens, smakens, doftens, känselns och hörselns betydelse vid upplevelse av    måltider (Festsalen)

Lunch

13.15 Sammanfattning av grupparbeten

14.00 - 16.00 Balansering av olika smaker

Anmälan och deltagaravgift

Anmäl dig senast måndagen den 14.2.2005 per e-post kirsi.salomaa@puv.fi eller tel. 06 326 3656.

Utbildningen är avgiftsfri för projektdeltagare och studeranden på VYH och för övriga 30 €.