Ajankohtaista

Vamk kiinnosti vaasalaisia Rewell Centerissä

Vamk esittäytyi kaupunkilaisille Astele Osaajaksi Vamkista -tapahtumassa perjantaina 23.3. Kauppakeskus Rewell Centerissä vietetty näyttävä tempaus sai liikkeelle runsain joukoin eri-ikäisiä kaupunkilaisia. Vamkin monipuolinen opiskelutarjonta kiinnosti sekä nuoria että aikuisia - olipa vierailijoiden joukossa monta tulevaisuuden vamkilaistakin.

  Rewell-torilla oli vilskettä, kun ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneet kaupunkilaiset tulivat tutustumaan Vamkiin.

  Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijoiden Bettina Gräsbeckin ja Piia Anttilan tarjoamat marmeladit ja pasteijat maistuivat ohikulkijoille.

  Sairaanhoitajiksi opiskelevat Anni Lindsberg, Sanna Mäkelä ja Tero Vuorenoja lupasivat sivusta seuranneille hoivata sängyssä makaavan herra Potilaan jälleen terveeksi. Hiljaisen herran vaimo Anne oli huhujen mukaan jätetty kotiin.

 

Open IT Lab -osaston olohuoneesta pääsi ihailemaan virtuaalisesti Palosaarella toimivaa opetuslaboratoriota. Opetuslaboratorio ja IT-paja edistävät Vaasanseudun yritysten mahdollisuuksia erilaisten ohjelmisto- ja verkkoratkaisujen testauksiin. Kuvassa vasemmalta opettaja Erik Wahlman, tietojenkäsittelyn opiskelijat Markus Ingalsuo ja Pasi Vainio sekä opettaja Kenneth Norrgård.

  Opopisteessä jokainen opiskeluja suunnitteleva sai tarvitsemaansa apua. Kuvassa opot Sinikka Mäkynen (oik.) ja Sinikka Hangasmäki.

  Opiskelijat Juha-Pekka Lammi ja Tuomas Porkkala Business Factory -yrityshautomon osastolla kertoivat kokemuksistaan toimia yrittäjinä jo opiskeluaikana. Vamk tarjoaa nuorille yrittäjille toimitilat ja välineet sekä asiantuntijoiden tuen.

 

Konetekniikan osastolla Sami Kallio ja Johanna Koivisto tutustuttivat vierailijat 3D-mallinnukseen ja kaiverruskoneeseen.

Kyrönmaan lukiolta vieraili 30 oppilasta opo Marjatta Kuosman (vas.) ja opettaja Marko Silvolan johdolla. Ryhmä vieraili myös Technobothniassa tutustumassa Vamkin insinöörikoulutukseen. Toista vuotta lukiota käyvien Ruut Uusitalon ja Laura Kokkaniemen mielestä Technobothnia oli mielenkiintoinen, joskin shoppailu Vaasassa houkutteli myös.

Arvonnassa Sharpin LCD-taulutelevision voitti Juha Leppinen, iPod Nanon Anneli Mäki ja iPod Shufflen Tuija Ojala. Onnittelut voittajille!