Ajankohtaista

VirtuaaliAnkan vanavedessä matematiikan lähteille

VirtuaaliAnkka on tarkoitettu opiskelijallemme, joka syystä tai toisesta haluaa apua matematiikan perusasioiden hallintaan.

VirtuaaliAnkan kyytiin pääset osoitteessa:

intra.puv.fi/ankka

Tunnuksena oma Vamk-käyttäjätunnus.

Voit ladata ohjelman vapaasti kotikoneellesi, jolloin sen käyttö muuttuu helpommaksi, nopeammaksi ja jopa hieman laadukkaammaksi.

 Joltain on saattanut unohtua, miten trigonometriset funktiot on määritelty tai miten vektorisuureita tulee käsitellä matematiikassa. Joku toinen taas ei ole koskaan edes oppinut näitä tähän saakka käymissään oppilaitoksissa. Amk-opintojaan aloitteleva opiskelija haluaisi ehkä viimeinkin ymmärtää, mitä se funktio oikein tarkoittaa; jotain toista taas voi ihmetyttää funktion derivaatan käsite. Kaikkiin näihin - ja moneen muuhunkin vastaavaan ongelmaan - löytyy vastaus VirtuaaliAnkan laajasta sisällöstä.

VirtuaaliAnkka on opiskelijan paras ystävä, se ei ole tärkkikauluksinen opettaja! Ankka on kärsivällinen ja kohtelias, se yrittää kaikkensa, jotta opiskelija tuntisi olonsa kotoisaksi matematiikan ja fysiikan kiehtovassa maailmassa. VirtuaaliAnkka esittää asiansa keskustelevalla ja rauhallisella tyylillä, käyttäen kuvaruutua työpöytänä, jolle oppimisen kannalta oleelliset työkalut ilmestyvät mielenkiintoisten animaatioiden saattamina. Sisältö on niin suppea kuin mahdollista, mutta kaikki oleelliset perusasiat on pyritty pitämään opittavien asioiden listalla. Jokaisen osion lopussa on viisi tehtävää, joiden avulla voit testata oppimisesi onnistumista. Kaikkiin tehtäviin löytyy myös oikeat ratkaisut. Muista kuitenkin ensin ratkaista ongelmat itse, ja vasta sitten vertaa saamiasi tuloksia Ankan esittämiin ratkaisuihin.

Materiaali on tarkoitettu itseopiskelua varten, ei luokkahuoneessa käytettäväksi. Tutustu VirtuaaliAnkkaan kotonasi ihan rauhassa, omassa työhuoneessasi yksin istuen. Ota viereesi hyvää syötävää ja juotavaa, istuudu miellyttävään tuoliin ja unohda koko ympärilläsi pyörivä maailma. Anna itsellesi lupa uppoutua matematiikan ja fysiikan perusteiden mielenkiintoisiin sisältöihin, ja kokeile ihan tosissasi, pystytkö omaksumaan VirtuaaliAnkan esittämät asiat. Uskon vakaasti, että pystyt siihen! Uskothan sinäkin?

Yliopettaja Seppo Mäkinen, VirtuaaliAnkan isä
Puh. 06 326 3306, 040 591 1573, seppo.makinen@puv.fi