Ajankohtaista

Yritysyhteistyön ansiosta VAMKissa opiskellaan työelämässä oikeasti tarvittavia asioita

Julkaistu 2020-08-28 11:21:17 EEST.

Yksi VAMKin opetuksen kulmakivi on hyvin luistava yritysyhteistyö. Uusi lukuvuosi käynnistettiin yhteistyökumppaneiden kanssa videokokouksilla, joissa käytiin läpi tähänastista toimintaa ja suunniteltiin uutta.

Mukana kokouksissa oli Vaasan keskussairaalan, Keskon, Vaasan Sähkön, Virian, Wärtsilän, Wapicen, Danfossin sekä Vaasan kaupungin sote-toimialan edustajia.

Laaja-alainen yritysyhteistyö varmistaa, että VAMKissa opiskellaan tietoja ja taitoja, joita nykyisessä ja tulevaisuuden työelämässä todella tarvitaan. Yhdessä mietittyjen opintokokonaisuuksien ja harjoittelupaikkojen ansiosta syntyy hyödyllisiä suhteita työelämään. Moni on saanut onnistuneen yhteistyön ansiosta myös työpaikan ja oivan alun uralleen.

Ideoita tuli rehtori Kati Komulaisen mukaan runsaasti kaikkien yhteistyökumppaneiden suunnasta.

– Haluamme olla alueellamme aktiivisia kehittäjiä ja kumppaneita. Rakennamme yhdessä Pohjanmaan elinvoimaa ja tuotamme alueelle osaavaa työvoimaa, Kati Komulainen luonnehtii.

– Toivon, että voisimme yhä useammin myös ajatella asioita uudella tavalla. Se on tässä koronatilanteessa välttämätöntä. Viestini on, että ei siirretä tai peruta asioita, vaan tehdään ne toisin.