1 000 uutta opiskelijaa aloittaa VAMKissa tänä syksynä verkossa ja paikan päällä

1 000 uutta opiskelijaa aloittaa VAMKissa tänä syksynä verkossa ja paikan päällä

Vaasan Palosaaren kampusalue on täyttynyt tällä viikolla innostuneista opiskelijoista. VAMKissa aloittaa tänä syksynä opintonsa noin 800 AMK-opiskelijaa ja sekä lähes 200 YAMK-opiskelijaa.

Uudet opiskelijat ovat saapuneet Vaasan ammattikorkeakoulun kampukselle tämän ja edellisen viikon aikana. Jo viime viikolla paikalle saapuivat uudet ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijat, joiden joukossa on kokonaan uusissa tekniikan koulutuksissa aloittaneita. Uutuuksia syksyn koulutuksissa edustavat koulutukset Hiilineutraali yhteiskunta sekä Cloud-Based Software Engineering.

Lisäksi tänä syksynä Vaasan ammattikorkeakoulussa alkaa kolme kokonaan verkossa toteutettavaa koulutusta:

– Liiketaloudessa on jo useita verkkototeutuksia, esimerkiksi viime kevään yhteishaussa suosituimpiin koulutuksiin kuuluva oikeushallinnon verkkotutkinto. Myös taloushallinnon opiskelijat ovat aloittaneet tänä syksynä kokonaan verkossa. YAMK-puolelta taas Digitalisaation johtaminen järjestetään myös verkossa, kertoo Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola.

Syksyn uutuuskoulutuksiin lukeutuu myös sähkö- ja automaatiotekniikan muuntokoulutus, jossa opiskelijat pääsevät hyödyntämään vanhaa osaamistaan osana uutta tutkintoa.

Opiskelijat odottavat innolla syksyn tapahtumia

Liiketalouden tutorit istuvat ruokalassa odottamassa uusia opiskelijoita. Keskustelu pöydässä käy kiihkeänä, kun tutorit sopivat keskenään päivän aikataulusta.

Liiketalouden toisen vuoden opiskelijat ja tutorit Katja ja Riina.

– Aivan mahtavaa päästä tutustumaan uusiin fukseihin! On hienoa huomata, että tapahtumia järjestetään nyt aktiivisesti koronatauon jälkeen, esimerkiksi keskiviikkona on luvassa Vaasa Campus Festival, jota odotamme kaikki jo kovasti, kertovat liiketalouden toisen vuoden opiskelijat Katja ja Riina.

Vaasan ammattikorkeakoulussa aloittaa tänä syksynä noin 1 000 opiskelijaa yli 20:ssä eri koulutusohjelmassa.

Tunnisteet

uutinen 2022