Kampusalue, tilat ja pysäköinti

Vamk ilmakuva esa siltaloppi hd

Suomen aurinkoisin kampus

VAMKin Palosaaren kampuksella riittää opiskelijahenkeä. Tiiviillä alueella on useita korkeakouluja, opetuslaboratorio Technobothnia, sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristö Alere. Vieressä meri, ja kaikki on lähellä opiskelijan kokoisessa kaupungissa.

Suomen kauneimmaksi kehutulla kampuksella opiskelee 10 000 korkeakouluopiskelijaa.

VAMKin kampus

VAMKin kampus sijaitsee Palosaaren korkeakoulukampuksella, kävelymatkan päässa Vaasan keskustasta. Palosaarella sijaitsevat tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia, tiedekirjasto Tritonia, Muotoilukeskus Muova sekä sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Alere. Samalla kampuksella sijaitsevat myös Vaasan yliopisto ja Yrkeshögskolan Novia.

Yhteystietomme sekä aukioloaikamme löydät täältä: Yhteystiedot ja aukioloaikamme

Kampuskartta pv2024

  1. VAMKin päärakennus
  2. Alere, sosiaali- ja terveysala
  3. Technobothnia, Tekniikan opetuslaboratorio
  4. Tritonia, korkeakoulujen yhteinen kirjasto
  5. Muotoilukeskus Muova

 

Panorama pysakointi

Pysäköinti

Vaasan ammattikorkeakoulun järjestyssääntöjen 3§:n mukaan moottorikäyttöiset ajoneuvot on pysäköitävä pysäköintipaikoiksi osoitetuille paikoille. Pelastustiet on pidettävä ehdottomasti vapaana ja esteettöminä. Pelastustielle pysäköidyt ajoneuvot voidaan siirtää poliisin päätöksellä välittömästi pois ja siirtokustannuksista vastaa lähtökohtaisesti ajoneuvon omistajaksi tai haltijaksi merkitty henkilö. Virheellisestä pysäköinnistä voi seurata tieliikennelain 28§ nojalla rangaistus.

Henkilöstöllä on käytössään pysäköintiin oikeuttava tarra, joka liimataan auton takasivulasiin.

Pysäköinninvalvonnasta Vaasan ammattikorkeakoulun alueella vastaa Vaasan kaupungin pysäköintivalvonta.

Pysäköinti Palosaarella

VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian opetuksen keskittyessä Palosaaren kampukselle joudutaan pysäköintipaikat varaamaan henkilöstön käyttöön. Näin ollen opiskelijoiden tulee jatkossa pysäköidä katualueille.
Opiskelijat, joilla on invamerkki, voivat pysäköidä henkilöstön parkkipaikan inva-paikoille.

Tiedekirjasto ja oppimiskeskus Tritonia

Vaasan korkeakoulujen yhteinen kirjasto Tritonia on loistava paikka paitsi kurssikirjallisuuden haalimiseen, myös itseopiskeluun ja ryhmätöiden tekemiseen.

Tutkimus- ja opetuslaboratorio Technobothnia

Technobothnia on VAMKin, Yrkeshögskolan Novian ja Vaasan yliopiston yhteinen tekniikan tutkimus- ja opetuslaboratorio, joka on entisöity huipputekniikan vaatimuksiin entiseen puuvillatehtaaseen. Tekniikan opiskelijat voivat perehtyä Technobothniassa alan uusimpiin sovelluksiin ja osallistua yritysten kanssa yhteistyönä tehtäviin projekteihin.

Tutustu Technobothniaan

 

Oppimiskeskus Alere

Alere on VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden yhteinen oppimiskeskus Palosaaren kampuksella. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu Alere tarjoaa opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken.

Tutustu Alereen

Opiskelijaravintolat

Kampukselta löytyy lukuisia opiskelijaravintoloita, jossa opiskelijat saavat ns. ateriatukea; tällöin perusaterian saa edullisimmillaan noin eurolla. Alennuksen saa esittämällä opiskelijakortin tai muun Kelan hyväksymän todistuksen. Opiskelijaravintolat tarjoavat myös kahvilapalveluja.

Katso opiskelijaravintoloiden menuut