Vastuullisuus ja kestävä kehitys VAMKissa

Vastuullisuus ja kestävä kehitys Vaasan ammattikorkeakoulussa

Vastuullisuus pohjautuu arvomaailmaamme. Sympaattisuus, avoimuus, asiakaslähtöisyys ja edelläkävijyys rakentavat vastuullisuutta toiminnassamme. Vastuullisuus sisältyy myös olennaisena osana laatujärjestelmäämme, jonka tavoitteena on varmistaa toimintamme tasalaatuisuus, jatkuva kehittyminen ja kehittäminen.

Laatujärjestelmämme keskiössä toimivat laadunhallintamme menetelmät ja rakenteet, mittarit sekä toimintatavat joiden avulla me toimintamme laatua kehitämme.

Vastuullisuus kaiken toimintamme keskiössä

Meille Vaasan ammattikorkeakoulussa on tärkeää, että yhteisömme jokainen jäsen toimii vastuullisesti, rehellisesti ja luotettavasti. Vastuullisuus on osa arkipäiväistä tekemistämme ja se näkyy kaikessa mitä me teemme, valinnoissamme ja tavassamme kohdata toinen toisemme.

Kestävän kehityksen tavoitteet ovat yksi toimintamme ohjenuorista

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat meille paljon enemmän kuin julki lausutut tavoitteet, ne ovat yksi toimintaamme ohjaavista ohjenuorista. Olemme tunnistaneet 2030 strategiamme kannalta 8 olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta ja näiden pohjalta rakentaneet tiekarttaamme. Huomioimme nämä kaikki 8 kestävän kehityksen tavoitetta kaikessa toiminnassamme, eri painopisteet huomioiden. Haluamme olla osaltamme rakentamassa kestävää ja vastuullista yhteiskuntaa, jossa on tilaa monimuotoisuudelle. Kannustamme avoimuuteen ja haluamme olla arvojemme mukaisesti sympaattisia edelläkävijöitä.

 

Kestavankehityksen ikonit hyva koulutus

Hyvä koulutus

Kestavankehityksen ikonit ihmisarvo

Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

Kestavankehityksen ikonit innovaatioita

Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastuktuureja

Kestavankehityksen ikonit eriarvoisuus

Eriarvoisuuden vähentäminen

Kestavankehityksen ikonit teollisuutta

Vastuullista kuluttamista

Kestavankehityksen ikonit ilmastotekoja

Ilmastotekoja

Kestavankehityksen ikonit rauha

Rauha, oikeudenmukaisuus, hyvä hallinto

Kestavankehityksen ikonit yhteistyo

Yhteistyö ja kumppanuus

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma 2021

Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen ohjelmamme

VAMKin strategisena tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Innovatiivisia ratkaisuja kehitetään kestävämmän tulevaisuuden puolesta yhteistyössä laajan kumppaniverkostomme kanssa. Tässä työssä meitä tukee ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma.

Lue lisää

Hiilijalanjalki laskettu kuva

Keskuskauppakamari on myöntänyt VAMKille Hiilijalanjälki laskettu -merkin

Hiilijalanjälki laskettu -merkki kertoo VAMKin laskeneen oman toimintansa (scope 1) ja ostoenergian päästöt (scope 2). Merkin myöntämisen yhteydessä Keskuskauppakamari vahvistaa, että laskenta on tehty.

VAMKin saama merkki on käytettävissä suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Lue lisää Hiilijalanjälki laskettu -merkistä Keskuskauppakamarin verkkosivulta.