Tutkimus ja kehitys

Yhdessä teemme alueesta elinvoimaisen

Sijaintimme globaalien yritysten keskellä, yritteliäällä Pohjanmaalla, takaa meille paalupaikan muuttuvan maailman haasteisiin. Kuuntelemme herkällä korvalla yrityselämää ja sen tarpeita. Monialainen tutkimus- ja kehitystyömme yhdistää tekniikan, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä muotoilun osaamisemme, jolloin pystymme vastaamaan yhteiskunnan kompleksisiin ongelmiin monitieteisesti.

Vaasan ammattikorkeakoulu vahvistaa ja laajentaa TKI- ja palvelutoimintaa jatkuvasti osana kansallisia ja kansainvälisiä verkostojamme. Korkeakoulumme verkostoituu aktiivisesti alueen toimijoiden kanssa.

Meillä on pitkät perinteet tutkimus- ja kehitystyöstä sekä hankekumppanuuksista. Osaamisemme ydintä on monialainen asiantuntijuus sekä erinomainen paikallisen elinkeinoelämän tuntemus. Panostammekin vahvasti osaamisen jakamiseen ja yhteistyöhön konkreettisten hankkeiden kautta.

Vamk ja yliopisto 2 esa siltaloppi

Tutkimuspalvelupäivät 2024

Tutkimuspalvelupäivät on yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimushallinnon ja TKI-osaajille suunnattu vuotuinen konferenssi. Tämän vuoden tapahtumassa kokoonnumme Vaasan yliopistoon teemalla visioita tulevaisuuteen. Vaasan yliopisto ja Vaasan ammattikorkeakoulu järjestävät päivät yhdessä.

  • Konferenssipäivät ovat torstai ja perjantai 22.–23.8.2024 (21.8. keskiviikkona verkostoitumistilaisuudet)
  • Paikka: Vaasa, Palosaari kampus, Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun tilat

Lisätietoa

TKI toimintamme

TKI toiminta VAMKissa

TKI toiminta VAMKissa

Vaasan ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) on olennainen osa korkeakoulun kokonaisvaltaista tehtävää ja panosta yhteiskunnan kehitykseen.

Avoin ja vastuullinen TKI

Avoin ja vastuullinen TKI

Olemme VAMKissa sitoutuneet noudattamaan avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintaperiaatteita sekä vahvistamaan avointen toimintatapojen osaamistamme. Haluamme käydä avointa yhteiskunnallista keskustelua ja edistää yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja vuorovaikutusta.

Muotoilukeskus MUOVA

Muotoilukeskus MUOVA

Muova on VAMKin alla toimiva luovan muotoilun organisaatio. Sen erikoisalaa on innovatiivinen markkinalähtöinen muotoilu. Muova tekee tutkimusta, kehittää muotoilumenetelmiä ja soveltaa niitä uusiin haasteisiin kokemuksensa ja osaamisensa pohjalta.

Tki simplysmart

VAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatioalustat

Kohtaamispaikka tutkimukselle, yrityksille ja yhteisöille sekä julkisille toimijoille. Ne tarjoavat käytännönläheisiä ratkaisuja kestävään kehitykseen, liiketoimintamalleihin, hyvinvointipalveluihin ja älykkääseen arkeen. Alustat toimivat ilmiölähtöisesti ja monialaisesti, jotta tuore tieto saadaan mahdollisimman nopeasti ja saumattomasti käyttöön.

Tutustu tutkimusalustoihimme

Ota yhteyttä

Tule mukaan yhteistyöhön, ja vaikuta alueesi tulevaisuuteen kanssamme.

Daniel sahebi pyorea tki 250px

Daniel Sahebi

Smart Business -TKI alustan vetäjä

daniel.sahebi@vamk.fi
+358 207 663 656

Tiina rinta pyorea tki 250px

Tiina Rinta-Rahko

Smart Industry -TKI alustan vetäjä

tiina.rinta-rahko@vamk.fi
+358 207 663 657

Riku niemistö pyorea tki 250px

Riku Niemistö

Smart Well-Being -TKI alustan vetäjä

riku.niemisto@vamk.fi
+358 207 663 396

Marja riitta west pyorea 250px

Marja-Riitta Vest

Johtaja, TKI ja palveluliiketoiminta
marja-riitta.vest@vamk.fi
+358 207 663 500