Siirtohaku

Hae siirtohaussa
1. – 15.5.2023

Siirto-opiskelijaksi voidaan ottaa toisessa suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla oleva opiskelija, jolla on voimassa oleva opiskeluoikeus.

 

 

Webversio fiiliskuvat 45

Vaasaan on helppo ihastua

Juna vie Vaasaan Helsingistä reilussa kolmessa tunnissa. Vuokrataso on puolet alhaisempi kuin pääkaupunkiseudulla, fillarilla pääset joka paikkaan ja opiskelijoita on Vaasassa yli 14 000. Miksi siis et valitsisi Vaasaa, helppoa onnellisten ihmisten opiskelijakaupunkia?

Lue lisää opiskelukaupunki Vaasasta

Opiskelijavalinta

Vaasan ammattikorkeakouluun voidaan ottaa erillisvalinnan kautta suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa hakija, joka täyttää seuraavat ehdot:

 1. Siirto-opiskelijaksi hakeva on suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla oleva opiskelija.
 2. Hakijan tulee olla edistynyt aikaisemmissa opinnoissaan tavoitteellisesti. Ammattikorkeakoulututkintoon siirryttäessä etusijalla ovat opiskelijat, jotka ovat suorittaneet vähintään 45 op lukuvuodessa tai 22 op lukukaudessa. Haettaessa siirtoa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon edellytetään vähintään 15 op lukuvuodessa sekä hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus).
 3. Valinnassa huomioidaan hakuajan loppuun mennessä suoritetut opinnot.
 4. Siirto-opiskelijalla on riittävät valmiudet suorittaa tutkinto loppuun jäljellä olevan opiskeluajan sisällä.
 5. Uuden opiskeluoikeuden tavoitteellisesta suoritusajasta vähennetään siirron perusteena olevaan opiskeluoikeuteen käytetty aika.
 6. Siirron edellytyksenä on, että merkittävä osa hakijan suorittamista opinnoista voidaan sisällyttää uuden opiskeluoikeuden mukaiseen tutkintoon. Tutkintonimikkeen muuttuessa ja koulutusalalta toiselle siirtyminen on mahdollista ensimmäisen lukukauden jälkeen.
 7. Vaasan ammattikorkeakoulu voi tarvittaessa järjestää valinta/soveltuvuuskokeet.
 8. Valinnan edellytyksenä on että, vuosikurssilla/ryhmässä on tilaa.
 9. Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden Vaasan ammattikorkeakoulussa, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa.
 10. Siirto-opiskelijat aloittavat opiskelun aina lukukauden alussa.

HAKIJAPALVELUT TIEDOTTAA SIIRTOHAUN TULOKSISTA SEURAAVASTI:

 • 30.6 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)
 • 15.12 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

HAKIJA NÄKEE VALINNAN TULOKSEN OPINTOPOLUSSA JA OTTAA PAIKAN VASTAAN OPINTOPOLUSSA

 • 31.7 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)
 • 31.12 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Pakollisina liitteinä tulee toimittaa viimeisin virallinen (leimalla varustettu tai sähköisesti varmennettu) opintosuoritusote sekä opiskelutodistus. Liitteet ladataan suoraan hakulomakkeelle, hakemuksella ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Opiskelupaikka on vahvistettava määräaikaan mennessä. Mikäli siirto-opiskelija vahvistaa siirrossa saamansa opiskelupaikan, hän menettää samalla siirron perusteena olleen opiskelupaikan. Opiskelija voi hakea kirjallisesti oikaisua Vaasan ammattikorkeakoulun tutkintosäännön mukaisesti.

Lisätietoja

Lisätietoja siirrosta ja valintaperusteista voit kysyä Vaasan ammattikorkeakoulun hakijapalveluista hakijapalvelut@vamk.fi