Saavutettavuus

Tämä on Oy Vaasan ammattikorkeakoulu-Vasa yrkeshögskola Ab saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.vamk.fi ja on laadittu/päivitetty 05.01.2023.

Vamk.fi-sivustoa koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi sekä laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle. Sivuston saavutettavuusstandardi on WCAG 2.1, AA-taso. Verkkosivujen kehittämisessä on huomioitu saavutettavuusvaatimukset ja teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi. Saavutettavuusselosteen tiedot perustuvat Vaasan Ammattikorkeakoulun asiantuntijan tekemään saavutettavuusarviointiin.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö:

  • Pdf-tiedostojen saavutettavuus: sivustolla on linkkejä pdf-tiedostoihin, joiden sisältö ei ole saavutettavuusdirektiivin mukaista.
  • Word-tiedostojen saavutettavuus: sivustolla on linkkejä word-tiedostoihin, joiden sisältö ei ole saavutettavuusdirektiivin mukaista.
  • Infografiikkakuvat ja muu kuvitus: kaikki sivuston kuvat eivät sisällä tekstivastinetta.

Kohtuuton rasite:

Sivustolla on pdf- ja word-muotoisia liitetiedostoja, jotka on pääsääntöisesti tuotettu ennen saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa. Ei ole työmäärään suhteutettuna tarkoituksenmukaista päivittää kaikkia näitä dokumentteja saavutettavuusdirektiivin mukaisiksi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi sähköpostilla viestinta@vamk.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

 

Tämä verkkosivusto on julkaistu 31.05.2022