Danfoss lahjoitti uuden sukupolven taajuusmuuttajan VAMKin opetuskäyttöön

Danfoss lahjoitti uuden sukupolven taajuusmuuttajan VAMKin opetuskäyttöön

Tänään Danfossin järjestelmätuotteiden johtaja Jari Marjo lahjoitti VAMKille uuden sukupolven taajuusmuuttajan. Danfossin lahjoittama, aivan uusi uuden sukupolven taajuusmuuttaja tulee opetuskäyttöön tutkimuslaboratorio Technobothnialle.

Taajuusmuuttajaa vastaanottamassa olivat VAMKin tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen, sekä sähkötekniikan lehtorit Marko Iskala ja Juha Nieminen.

”On hienoa, että yritysten ja Vaasan ammattikorkeakoulun välinen yhteistyö syvenee entisestään. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten voidaan huolehtia, että opiskelijat pääsevät tutustumaan vaasalaisten yritysten teknologiaan jo opiskeluaikana. Yrityksille tällainen yhteistyö eli tuotteiden tuominen opetuskäyttöön, on hyvä keino näkyä opiskelijoiden suuntaan”, iloitsee Tuominen.

Uunituore taajuusmuuttaja hyödyttää kaikkia vaasalaisia insinööriopiskelijoita

Taajuusmuuttaja on aivan uunituore eli siinä on viimeisimmät säätöominaisuudet ja liitettävyydet. Se tulee olemaan isossa käytössä erityisesti sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijoilla. Taajuusmuuttaja on kiinnostava myös tietotekniikan opiskelijoille ohjelmoinnin näkökulmasta sulautetuissa järjestelmissä. Taajuusmuuttaja tulee siis hyötykäyttöön monella opetusalalla. Käytännössä kaikki vaasalaiset insinööriopiskelijat pääsevät käyttämään uutta taajuusmuuttajaa, koska Technobothnia on VAMKin lisäksi Novian ja Vaasan Yliopiston opetuskäytössä.

”Aiemmin Technobothnian tutkimus- ja opetuslaboratoriossa on ollut käytössä vanhemman mallisia Danfossin taajuusmuuttajia. Nämä Vaconin aikoinaan lahjoittamat mallit ovat olleet käytössä luotettavia, mutta on hienoa saada opetuskäyttöön aivan uunituore uuden sukupolven malli”, Iskala kertoo.

Yhteistyö yritysten ja korkeakoulujen välillä lisää alueen elinvoimaa

Jari Marjon mielestä yritysten ja korkeakoulujen kaksisuuntaista yhteistyötä pitäisi syventää entisestään. Toki yritykset työllistävät opiskelijoita kesätöiden ja harjoittelujaksojen puitteissa. Mutta paljon enemmänkin olisi mahdollista tehdä.

”Taajuusmuuttajan lahjoittaminen on hyvä jatkumo VAMKin ja Danfossiin aiempaan yhteistyöhön ja syventää sitä entisestään. Alueen yrityksillä ja korkeakouluilla on yhteiset intressit opiskelijoiden houkuttelemisessa alueelle sekä heidän pysymisessään alueella valmistumisen jälkeenkin. Yritysten ja korkeakoulujen yhteistyö hyödyttää parhaillaan koko aluetta ja sen elinvoimaa”, Marjo pohtii.

VAMKin Jorma Tuominen on samoilla linjoilla ja liputtaa ehdottomasti syvemmän yhteistyön puolesta.

”Tämä on meille todella tärkeä asia, koska Vaasa elää sähkön tuoton, jakelun ja käytön ympärillä. Kaikki hyötyvät siitä, että yritysten tuotteita voidaan käyttää opetuksessa. Yritysten tarpeet linkittyvät vahvasti korkeakoulujen tarpeisiin. Opiskelijoiden saaminen Vaasaan sekä laadukas ja tasokas opetus tuottaa parhaimmillaan alueen yrityksille osaavia työntekijöitä ja tekevät yrityksistä sekä koko alueesta menestyvän”, Tuominen summaa.

Tunnisteet

Technobothniayritysyhteistyö