Ennätyksellinen määrä ensisijaisia hakijoita VAMKin kansainvälisiin koulutusohjelmiin

Ennätyksellinen määrä ensisijaisia hakijoita VAMKin kansainvälisiin koulutusohjelmiin

Vuoden 2023 ensimmäisen kansallisen yhteishaun tulokset englanninkielisten koulutusohjelmien osalta ennakoivat hakijoiden määrän valtavaa kasvua. Edellisvuoden tapaan VAMKin kansainvälisiin ohjelmiin haettiin ennätyksellisen paljon. Ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi 250 % verrattuna vuoden 2022 tuloksiin. VAMKin kokonaishakijamäärä oli yli 8500.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisessa yhteishaussa oli yhteensä 63 500 hakijaa suomalaisten korkeakoulujen englanninkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin ja taiteen opinto-ohjelmiin. VAMKiin hakijoiden määrä kolminkertaistui vuoteen 2022 verrattuna.

International Business-koulutusohjelma houkuttelee kansainvälisiä hakijoita

Tarjolla olleista kahdesta koulutusohjelmasta houkuttelevin oli kansainvälisen kaupan englanninkielinen tradenomikoulutusohjelma, International Business, johon jätettiin lähes 4 500 hakemusta. Näistä 14 % oli ensisijaisia hakemuksia.

Haettavana oli myös kolme ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusohjelmaa, joihin tuli yhteensä lähes 1 800 hakemusta. Näistä suosituin oli International Business Management, johon jätettiin noin 750 hakemusta. Ensisijaisia hakemuksia näistä oli 30 %.

Lukiovierailut kohdemarkkinoilla ovat tuottaneet tulosta

Yleisesti ottaen VAMKin hakijat edustavat monipuolisesti eri kansallisuuksia. VAMKin kiinnostavimpia maantieteellisiä rekrytointimaita ovat mm. Sri Lanka, Intia ja Vietnam, joissa on paljon korkeakouluikäisiä nuoria. Mutta merkittävää kasvua voitiin nähdä myös tulevien opiskelijoiden määrässä esimerkiksi Yhdistyneistä arabiemiirikunnista, Keniasta, Tansaniasta ja Ghanasta.

”Strategiamme kansainvälisissä opiskelijarekrytoinneissa tähtää monipuolistamiseen. Tämä auttaa meitä tasapainottamaan ja hallitsemaan riskejä sekä parantamaan opiskelijakokemusta. Vuoden 2023 elokuussa aloittaville markkinoinnin painopiste on ollut Aasian maissa, kuten Intiassa ja Vietnamissa, sekä Lähi-idässä Arabiemiirikunnissa, Libanonissa ja Jordaniassa. Erityisesti Arabiemiirikunnissa ja Intiassa olemme panostaneet lukiovierailuihin ja tämä on selvästi kannattanut”, kommentoi Sirpa Rutanen, VAMKin viestintä- ja markkinointipäällikkö.

”Opiskelijavalinnat tehdään kevään aikana valintakokeella AMK-hakukohteissa ja ylempien korkeakoulututkintojen osalta vaihtelevin valintamenetelmin. Opinnot alkavat syksyllä 2023”, kertoo Juha Vierola, VAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö.

Tunnisteet

KansainvälisyysyhteishakuKoulutus