Hyvinvointiviikko VAMKilla 2.-6.10.

Hyvinvointiviikko VAMKilla 2.-6.10.

Hyvinvointi alkaa pienistä teoista, ja juuri niitä tarjoamme sinulle opiskelijoiden hyvinvointiviikollamme VAMKissa. Hyvinvointiviikolla ovat mukana YTHS, opiskelijakunta VAMOK sekä monia muita toimijoita.

Opiskeluhyvinvointiviikon aikana YTHS järjestää päivittäin erilaisia Teams-webinaareja, joissa voit kysyä eri asiantuntijoilta neuvoja ja vinkkejä mm. stressin helpottamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Voit myös lähettää kysymyksiäsi asiantuntijoille etukäteen anonyymisti. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Sen sijaan viikon päätapahtumaan eli terveyden edistämisen webinaariin 5.10.2023 klo 13 on ennakkoilmoittautuminen.

Jos tunnet, että stressi kipristää vatsaasi tai puristaa päätäsi tenttiviikon lähestyessä, muista, ettet ole yksin. Stressi voi vaikuttaa kehoomme monin eri tavoin, ja juuri näistä oireista YTHS haluaa keskustella kanssasi.

Viikon ohjelma:

Maanantai 2.10.2023 klo 12-14: Jos selkäsi tai niskasi tuntuu kipeältä, liity mukaan fysioterapeuttien webinaariin, jossa saat vinkkejä fysioterapeutti Riina Pääkköseltä ja Marko Hänniseltä mm. selän hyvinvointiin.

Linkki maanantain webinaariin

  • Voit myös tulla kuuntelemaan maanantain webinaaria Aleren Florence-saliin klo 12-13.

Klo 13-14 tule tapaamaan Aleren torille:

  • VAMKin korkeakoulukuraattori Teijaa
  • Anni pappia ja kuulemaan korkeakoulupapin työstä
  • YTHS:n fysioterapeuttia Miikaa

Tiistai 3.10.2023 klo 12-13 Kysy psykologeilta -tunti, jossa Oulun YTHS:n psykologit, Stressless-ryhmänohjaaja Minttu Haapsalo, Jännittäjä-ryhmänohjaaja Jari Vehkaperä sekä YTHS:n opiskeluyhteisötyön vastaava psykologi ja Stressless-ryhmänohjaajaverkoston vastuuhenkilö Roosa Kämäräinen puhuvat stressistä ja jännittämisestä sekä vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin.

Linkki tiistain webinaariin

Keskiviikko 4.10.2023 klo 12-13: Kansainvälinen päivä, jolloin voit kysyä asiantuntijoilta stressistä englanniksi. Englanninkielisiin kysymyksiin stressioireista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä ovat keskiviikkona vastaamassa terveydenhoitaja, StressLess-ryhmän ohjaaja Sini Peteri, fysioterapeutti Sanna Laaksonen, ravitsemusterapeutti Reetta Kinnunen ja suuhygienisti Roby Fox.

Linkki keskiviikon webinaariin

Torstai 5.10.2023 klo 12-14: Kannattaako puremalihaksia hieroa? Onko purentakiskosta apua kaikille? YTHS:n suuhygienisti Saila Rintamäki ja fysioterapeutti Laura Roivainen vastaavat purentavaivoihin liittyviin kysymyksiin klo 12-13 webinaarissa.

Linkki torstain klo 12-13 webinaariin

Päätapahtuma – valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari. Työpsykologi Jaakko Sahimaa jakaa vinkkejä mielekkään arjen rakentamiseen opiskelu- ja työkiireiden keskellä klo 13-14.

Ilmoittaudu täältä mukaan valtakunnallisen terveyden edistämisen webinaariin

Perjantai 6.10.2023 klo 12: Kuinka tukea ravitsemusta stressaavissa tilanteissa? Ravitsemusterapeutti Reetta Kinnunen ja terveydenhoitaja, opiskeluyhteisötyön asiantuntija Jonna Kekäläinen ovat Teamsin välityksellä vastaamassa opiskelijoiden kysymyksiin stressistä ja syömisestä.

Linkki perjantain webinaariin

Tervetuloa mukaan oppimaan ja jakamaan kokemuksia!

Tunnisteet

HyvinvointiopiskelijoillevamokYTHS