Idearikasta keskustelua YoungTalk-tapahtumassa

Idearikasta keskustelua YoungTalk-tapahtumassa

Tiistaina järjestettiin neljättä kertaa YoungTalk-tapahtuma osana Wasa Future Festivalia. Tapahtumassa yritykset ja kansainväliset osaajat yhdistivät voimansa löytääkseen ratkaisuja työvoimapulaan kansainvälisten rekrytointien kautta.

Ja mikä tapahtuma se olikaan! Huippupuhujia, maukasta ruokaa ja liki yhdeksänkymmentä innostunutta, idearikasta ja muutoksenhaluista osallistujaa kuuntelemassa puheenvuoroja ja osallistumassa keskusteluun. Liki yhdeksänkymmentä osallistujaa hakemassa ratkaisuja ja tarjoamassa näkökulmia niin kansainvälisten osaajien kuin yrityksienkin puolelta.

Eikä ajankohtainen ja tärkeä aihe hidastanut menoa. Suomessa syntyvyys on alhaista ja kansa ikääntyy. Työikäisen väestön määrä vähenee tasaisesti seuraavan parinkymmenen vuoden ajan, jolloin maahanmuuttoon panostaminen on Suomelle kriittinen menestystekijä. Talouskasvun vahvistuminen edellyttää kansainvälistä työvoimaa, ja tätä korostivat niin yritykset kuin kansainväliset osaajatkin.

Tämä näkyi myös keskusteluissa esiin tulleissa pointeissakin. Teemassa 1. How to overcome the challenges to be employed in SME’s? esille nousivat viisumien joustavuuden lisääminen, taitojen parantaminen, työkulttuurin ymmärtäminen sekä hackathon-tyyliset käytännön työhaastattelut. Teemassa 2. The success stories in hiring foreign employees esillä olivat muun muassa tasa-arvoiset työolot ja palkat, tyän omistajuus, asenne sekä innostus sekä oppisopimuskoulutuksien hyödyntöminen. Viimeisessä, muttei vähäisimmässä, teemassa 3. Perspectives of Young Talents and SME’s on how Finnish language affects employment keskusteltiin mm. siitä, miten kokemus, asenne ja kielitaito kulkevat käsikädessä, miten kieli auttaa yhteiskuntaan integroitumisessa ja kuinka kielellä on pienin vaikutus isoissa yrityksissä.

Ammattitaitoinen järjestäjätiimi ja yhteistyökumppanit onnistuneen tapahtuman takana

YoungTalk oli jälleen onnistunut, eikä ihme: olihan tapahtumaa järjestämässä monta ammattitaitoista huippuosaajaa, sillä Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Åbo Akademi, Hanken, Novia (kansainvälisiä opiskelijoita ja henkilöstöä edustava tiimi), MYRSKY-hanke ja Vaasa International Talents- hankkeet, Pohjanmaan TE-toimisto ja Pohjanmaan kauppakamari yhdistivät voimansa yhteisen päivän suunnittelussa ja toteutuksessa.

”Haimme eri näkökulmia ja keskusteluissa ratkaisuja. Oivalsimme jälleen uutta, opimme toisiltamme, verkostoiduimme ja tuloksena syntyi hyvin konkreettisia ehdotuksia sekä kansainvälisille osaajille että yrityksille. Näistä pian lisää!” sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun TKI-päällikkö Marja-Riitta Vest.

Nyt tapahtumajärjestäjät käyvät tuotosten kimppuun, ja lisätietoa tapahtumassa syntyneistä konkreettisista ratkaisuehdotuksista voidaan odottaa parin viikon sisällä. Työ siis jatkuu, kun siirrymme sanoista tekoihin.

YoungTalk23-tiimi haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan, sekä tietysti aivan loistavia puhujiaan onnistuneesta ja mielenkiintoisesta tapahtumasta. Erityiskiitos osallistujille, jotka saapuivat paikalle uhkaavasta myrskysäästä huolimatta. YoungTalk todella rantautui Vaasaan MYRSKYn voimalla!

Tunnisteet

MyrskyWasa Future FestivaltkiYoung Talk