IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille – Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA juhlii 35 vuotista muotoilutaipalettaan

IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille – Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA juhlii 35 vuotista muotoilutaipalettaan

Vaasan ammattikorkeakoulun Muotoilukeskus MUOVA on innovatiivinen kehittämisen kumppani ja muotoilun edellä tekijä. MUOVAn 35 vuoden muotoilutaipaletta juhlistetaan IMPACT-muutoskampanjalla, joka suuntaa katseen tulevaisuuteen eli nuoriin. Marraskuun aikana luvassa on niin yhteiskehittämistä Design Buffet-aamiaistilaisuudessa, työpajoja ja hackathoneja kuin cocktail-tilaisuus kutsuvieraillekin.

Tulevaisuuden kestävä yhteiskunta tarvitsee sekä teknologisia ratkaisuja että inhimillistä otetta. Tulevaisuuden muutokset vaikuttavat erityisesti nuoriin, mutta heidän roolinsa tulevaisuutta koskettavissa keskusteluissa jää ajoittain vähäiseksi. Siksi Muotoilukeskus MUOVAn juhlavuoden teemana onkin katseen kääntäminen nuoriin IMPACT-muutoskampanjan avulla. Yhdessä on mahdollista vastata nuorten esittämiin haasteisiin ja toiveisiin luoden veto- ja pitovoimaista Vaasan seutua.

IMPACT-muutoskampanja tulevaisuuden tekijöille ei kerää rahaa, vaan tekoja. Teot voivat olla pieniä tai suuria, askelia kohti parempaa tulevaisuutta. Kukaan ei rakenna tulevaisuutta yksin ja siksi muutokseen etsitään mukaan kumppaneita.

”Mikä on sinun lupauksesi? Miten sinun organisaatiosi osallistuu yhteisen tavoitteen rakentamiseen ja saavuttamiseen”, kysyy MUOVAn kehittämispäällikkö Miia Lammi haastaen organisaatioita mukaan muutoskampanjaan.

”Muotoilukeskus MUOVAn lupaus on tuoda vaasalaisia nuoria, päättäjiä, asiantuntijoita ja vaikuttajia yhteisen pöydän ääreen. Yhdessä kehitetään Vaasan seutua, jossa nuorten on mielekästä rakentaa pitkäkestoista tulevaisuutta”, Lammi selventää.

Muutoskampanja käyntiin Design Buffetilla 16.11.

Vaasan alueen vireyden ja vetovoiman rakennusaineina ovat osaavat ja innostuneet ihmiset. Nyt onkin aika keskittyä nuoriin aikuisiin ja pohtia yhdessä, miten Vaasan seudusta voidaan luoda vieläkin houkuttelevampi paikka elää ja työskennellä. Design Buffet tarjoaa aamupalan, jonka äärellä korkeakouluopiskelijat voivat jakaa toiveitaan seinätauluille ja luoda sysäyksen muutokselle.

”Myös opettajat ovat tervetulleita jakamaan, mitä he lupaavat tehdä nuorten merkityksellisen elämän eteen. Toiveiden pohjalta MUOVA kehittää yhdessä kumppaneiden kanssa ideoita eteenpäin, jotta toiveista tulee konkretiaa”, Lammi kertoo.

Design Buffet avaa ovet MUOVAn uusiin tiloihin torstaina 16.11.2023 kello 9–12. Tapahtuma on kaikille avoin ja yleisö on tervetullut tutustumaan muotoilunäyttelyyn ja muotoilukeskuksen innovatiivisiin hankkeisiin. Aamupalabuffet on tarjolla ensimmäisille 100 osallistujalle, mutta ovet ovat avoinna koko aamupäivän ajan osoitteessa Wolffintie 36 F 2.

Yhteisiä ratkaisuja Design Think Tankissa ja VaasaHackissa

Muotoilun ajatushautomo, Design Think Tank, kokoaa yhteen alueen nuoria vaikuttajia, sidosryhmiä ja asiantuntijoita ratkaisemaan nuorten esille nostamia haasteita ja toiveita Vaasan seudun pitovoiman parantamiseksi. Kutsuvierastilaisuutena toteutettava Design Think Tank rakentaa yhteistä visiota sekä tekee lupauksia konkreettisista kehittämistoimenpiteistä. Työpajan tulokset julkaistaan medialle ja niistä koostetaan podcast-sarja muotoilun päivänä 2024.

Nuoria osallistetaan innovointiin myös VaasaHack-tapahtumassa 27.-28.11.2023. Hackathon tuo yhteen 90 Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijaa innovoimaan uusia yritysideoita neljän valinnaisen haasteen ympärille. Tapahtuma järjestetään Wärtsilän Sustainable Technology Hubissa yhteistyössä Vaasan seudun kuntien omistaman elinkeino- ja kehitysyhtiö Vasekin kanssa.

”VaasaHackissa opiskelijat pääsevät käytännönläheisten haasteiden kautta osallistumaan muutoskampanjaan. Yksi haasteista on muun muassa innovoida uusia yritysideoita Vaskiluodon alueen työntekijäkokemuksen parantamiseksi” kuvailee Lammi.

35-vuotis juhlatilaisuus Design Loungessa

Muotoilukeskus MUOVA on rakentanut innovatiivista ja kestävää tulevaisuutta yritysten ja kumppaneiden kanssa yli 35 vuoden ajan. Yhteistä matkaa juhlistetaan Design Think Tank -kutsuvieraiden cocktail-tilaisuudella 23.11.2023. Työpajan päättävä cocktail-tilaisuus järjestetään Kuntsin modernin taiteen museolla paikallisen maistelumenun ja juoman kera.

”Kutsuvieraille on tarjolla myös elävää musiikkia sekä yhteistaideteos”, Lammi kertoo.

MUOVAn järjestämien tapahtumien lisäksi IMPACT-muutoskampanjaan on myös mahdollista osallistua verkossa. Toiveet Vaasan seudun kehittämiseksi voi lähettää sähköisesti MUOVAn verkkosivujen kautta. Kaikki sähköisesti lähetetyt toiveet tuodaan esille 23.11. järjestettävässä Think Tankissa.

 

Muotoilukeskus MUOVA on Vaasan ammattikorkeakoulun muotoilun yksikkö Vaasassa.

Lisätietoja DesignPSS-hankkeesta, joka keskittyy kestävien tuotepalvelujärjestelmien muotoiluun löytyy hankkeen verkkosivulta.

 

Lisätietoja antaa

Miia Lammi
kehittämispäällikkö, Muotoilukeskus MUOVA, Vaasan ammattikorkeakoulu
miia.lammi@muova.fi
+358 50 408 4969

Tunnisteet

muotoilukeskus muova