Innovatiivisuutta TKI-toimintaan VAMKin Megatrendipäivästä

Innovatiivisuutta TKI-toimintaan VAMKin Megatrendipäivästä

VAMKin Megatrendipäivässä keskityttiin tänä vuonna tekoälyn ja innovaatioiden merkitykseen TKI-toiminnassa. Tapahtumassa pohdittiin tekoälyn roolia arjessa ja tekoälyn mahdollisuuksia työn tehostamisessa sekä keskusteltiin tekoälyn käytännön soveltamisesta ja tulevaisuuden näkymistä, innostaen osallistujia innovatiiviseen ajatteluun.

Vaasan ammattikorkeakoulun vuotuisessa Megatrendipäivässä 23.5. oli aiheena tekoäly ja innovaatiot. Tilaisuuteen osallistui noin 50 VAMKilaista, Vaasan ammattikorkeakoulun TKI Advisory Board ja sidosryhmien edustajia. Mielenkiintoisen keynote-puheenvuoron piti digitaalisen liiketoiminnan uranuurtaja Antti Merilehto, joka johdatteli kuulijat pohtimaan tekoälyn roolia arjen TKI-toiminnassa.

On selvää, että tekoäly tulee muokkaamaan tapaa tehdä työtä.

”On selvää, että tekoäly tulee muokkaamaan tapaa tehdä työtä. Ihminen, joka on valmis oppimaan uutta ja muokkaamaan työskentelytapaansa, tulee hyötymään tekoälystä. Jo nyt tekoäly voi olla suureksi avuksi työn tehostamisessa vapauttaen aikaa arvoa tuottaviin tehtäviin”, toteaa Merilehto.

Kommenttipuheenvuoron tilaisuudessa piti sarjayrittäjä ja innovaattori Sture Udd, jonka johdolla päästiin pohtimaan, miten tekoälyn suomiin mahdollisuuksiin on jo vastattu. Kahvitauon jälkeen osallistujat saivat mahdollisuuden keskustella pienemmissä ryhmissä tekoälyn vaikutuksesta ammattikorkeakoulun TKI-toimintaan sekä pääsivät pohtimaan miten muutoksiin voitaisiin parhaiten vastata.

Tiedämme, että tässä kehityksessä on oltava mukana ja itse asiassa elämme mitä mielenkiintoisinta aikaa.

”Jos vuosi 2023 oli vuosi, jolloin tekoäly sai julkisen huomion, 2024 on vuosi, jolloin teknologia vahvistaa ja vahvistaa läsnäoloaan. Näin myös meillä VAMKissa. Olemme viime vuonna kasvattaneet ymmärrystä, laatineet ohjeita opetukseen ja oppimiseen liittyen sekä opetelleet käyttämään tekoälyä, joka on toisaalta ollut jo vahvasti mukana TKI-hankkeissa. Viime vuonna tässä vastaavassa tilaisuudessa meillä oli vieraana Risto Linturi ja visioimme tekoälyä painoalojemme tekniikan. liiketalouden ja soten näkökulmasta”, kertoo TKI-johtaja Marja-Riitta Vest.

”Vuonna 2024 tekoäly on läsnä, haluamme ymmärtää enemmän mitä se tarkoittaa minulle tai asiakkaille, mihin sitä tulisi käyttää ja miten sitä tulisi käyttää. Testaamme tekoälyavustajia, copilotteja sekä omia asenteitamme tekoälyä kohtaan. Tiedämme, että tässä kehityksessä on oltava mukana ja itse asiassa elämme mitä mielenkiintoisinta aikaa”, jatkaa Vest ja kiteyttää tämän vuotisen megatrendipäivän ydinajatuksen: ”Megatrendipäivänä haemme käytännöllisempää näkökulmaa tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen sekä kannustamme innovatiiviseen ajatteluun siitä, mihin tekoälyä voimme hyödyntää.”

Tunnisteet

tekoälytki