Maria Murtomäki on VAMKin uusi hallinto- ja talousjohtaja

Maria Murtomäki on VAMKin uusi hallinto- ja talousjohtaja

Vaasan ammattikorkeakoulun uudeksi hallinto- ja talousjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri ja kasvatustieteen maisteri Maria Murtomäki. Murtomäki siirtyy tehtävään Vamian apulaisrehtorin paikalta ja aloittaa VAMKissa 1.2.2024.

VAMKin uudella hallinto- ja talousjohtajalla on monipuolista johtamiskokemusta erilaisista hallinnollisista tehtävistä, jotka ovat liittyneet muun muassa koulutustoiminnan uudistamiseen, investointeihin, omistajanvaihdoksiin ja rahoituspohjaan. Ammatillisen koulutuksen hallinnollisten tehtävien lisäksi Maria Murtomäki on toiminut pitkään myös opetustehtävissä, joten koulutuksen maailma, korkeakoulun puoleltakin, on tullut hänelle ennestään tutuksi.

”Olen hyvin otettu valinnastani ja odotan innolla uuden työtehtäväni alkamista. VAMK on merkittävä yhteistyökumppani ja vetovoimaisuutta vahvistava toimija Vaasan alueella ja on hienoa päästä osaksi VAMKin osaavaa henkilöstöä ja toimintaa”, Murtomäki kertoo tunnelmistaan.

Osallistava ja avoin vuoropuhelu toimintakulttuuria tukemassa

Vaasa on Murtomäelle tuttu jo monen vuoden ajalta. Alun perin Kokkolasta kotoisin oleva Murtomäki on työskennellyt viime vuodet Vaasassa ja siirtyy uuteen tehtäväänsä Vamian apulaisrehtorin virasta, jossa hän vastasi työelämä- ja yrityspalvelut – osaston toiminnasta. Johtajana hän arvostaa henkilöstön osaamista ja näkee vuosien aikana muodostuneiden verkostojen tärkeyden. ”Pidän tärkeänä osallistavaa ja avointa vuoropuhelua tukevaa toimintakulttuuria sekä yhteistyössä toimimista”, sanoo Murtomäki.

VAMKissa kehitetään ja suunnataan Murtomäen mukaan tulevaisuuteen muun muassa työelämän osaamistarpeisiin vastaamalla. ”Toimintaa kuvaa yrittäjämäisyys, ulospäin suuntautuneisuus ja kansainvälisyys sekä se, että mahdollistetaan uuden oppiminen”, Murtomäki tarkentaa.

Hän odottaa innolla helmikuuta ja uuteen rooliin astumista. ”Uusi tehtävä tulee varmasti olemaan antoisa ja monipuolinen, jossa saan työskennellä upeassa työyhteisössä”, päättää Murtomäki.

Tunnisteet

hallinto- ja talousjohtajanimitykset