Organisaatiot ja opiskelijat kohtasivat sote-alan rekrytointitapahtumassa

Organisaatiot ja opiskelijat kohtasivat sote-alan rekrytointitapahtumassa

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Novia järjestivät yhteisen sosiaali- ja terveysalan rekrytointitapahtuman 31.1.2024. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa ja kokosi reilut 15 alan yritystä Alereen, Palosaaren kampukselle.

Sosiaali- ja terveysalan rekrytointitapahtuma tarjosi alan yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden kohdata opiskelijoita ja esitellä tarjolla olevia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Paikalla Aleressa olevien alan yritysten mielestä on hyvä asia, että sote-alan opiskelijoille järjestetään erillinen rekrytointitapahtuma.

”Parasta päivässä on kohdata alan opiskelijoita ja päästä juttelemaan heidän kanssaan kasvotusten. Mikä olisikaan parempi paikka tavoittaa opiskelijoita kuin kampuksella, jolloin opiskelijat voivat tulla paikalle luentojen välissä”, toteavat rekrytoijat Charlotta Hannuksela ja Lisen Svenlin-Södö Pohjanmaan hyvinvointialueelta.

Verkostoitumista alan toimijoiden kanssa

Opiskelijoille tapahtuma tarjosi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua alan työnantajien kanssa ja kuulla alueen monista työllistymismahdollisuuksista. Erityisesti vinkit työnhakuun ja urapolun rakentamiseen sosiaali- ja terveysalalla koettiin hyödyllisinä.

”Minulla ei ole vielä kesätyöpaikkaa ja toivon saavani hyviä kontakteja päivän aikana”, sanoo ensimmäisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Jenna Soinila.

”Tapahtuma on oikeaan aikaan järjestetty. Itse olen jo työelämässä, mutta jos kesätyöpaikkaa ei vielä ole onnistunut saamaan, on nyt hyvä hetki etsiä sitä”, kommentoi Tarja Söderman, ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija.

Tapahtumasta vuotuinen perinne

Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Hanna-Kaisa Pernaa näkee, että sote-alan omalle rekrytointitapahtumalle on kysyntää.

”Kaupungistamme on puuttunut sote-alalle suunnattu rekrytointitapahtuma ja samanaikaisesti alalle kouluttautuvien tarve kasvaa jatkuvasti. Eri työnantajiin, uramahdollisuuksiin ja kesätyöpaikkoihin tutustuminen on opiskelijoiden näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää, ja halusimme tarjota tähän mahdollisuuden kaikille alan opiskelijoille yhdessä Novian kanssa”, Pernaa kertoo.

Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta suunnitelmissa on tehdä tapahtumasta vuotuinen perinne yhteistyössä Novian kanssa.
”Koulutamme Novian kanssa sote-alan osaajia samalla kampuksella ja näimme tämän hienona mahdollisuutena myös yhteistyömme lisäämiselle. Tarkoituksenamme onkin tehdä tapahtumasta jokakeväinen”, iloitsee Pernaa.

Soterekry tapahtuma3

”Tälle kesälle meillä on tarjolla kesätyöpaikkoja erityisesti sairaanhoitajille ja lähihoitajille sekä sosionomeille”, kertoo Pohjanmaan hyvinvointialueen rekrytoija Terhi Koitto.

Pohjanmaan hyvinvointialue on yksi VAMKin avainkumppaneista.

Tunnisteet

rekrytointisotealasote