Pohjanmaan hyvinvointialue vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Pohjanmaan hyvinvointialue vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Pohjanmaan hyvinvointialue on allekirjoittanut avainkumppanuussopimuksen Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Avainkumppanuus mahdollistaa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön.

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Pohjanmaan hyvinvointialue ovat allekirjoittaneet tiiviin avainkumppanuussopimuksen 15.12.2023. Sopimuksen myötä mahdollistamme Pohjanmaan hyvinvointialueen liiketoiminnan kestävyyttä, vastuullisuutta ja luomme uniikkeja urapolkuja tulevaisuuden tekijöille. Avainkumppanuus on osaltaan edistämässä Vaasan seudun pitovoimaa ja näin ratkaisemassa alueen osaajapulaa. Pohjanmaan hyvinvointialueen opiskelijamyönteinen lähestymistapa luo osaltaan edellytyksiä tulevaisuudelle.

Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on entistä paremmin tukea alueen hyvinvoinnin parantamista erilaisilla tutkimus- ja kehitysprojekteilla, joissa korkeakoulun asiantuntemus yhdistetään hyvinvoinnin käytännön tarpeisiin. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Pohjanmaan hyvinvointialueen strategia- ja kehitysjohtaja Suvi Einola ja Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Hanna-Kaisa Pernaa.

”VAMK on Pohjanmaan hyvinvointialueelle tärkeä yhteistyökumppani sekä uusien ammattilaisten koulutuksen osalta että nykyisten työntekijöiden jatkuvan oppimisen mahdollistajana. Lisäksi yhteiset tutkimuksen ja kehittämisen kokonaisuudet tarjoavat loistavan alustan yhteiselle kehittymismatkalle. Uskomme uuden Avainkumppanuusmallin tarjoavan meille mahdollisuuden aiempaa tiiviimpään ja syvempään yhteistyöhön, jota odotamme innolla”, kertoo Einola.

”Kumppanuus vahvistaa jo aikaisemmin luotua hyvää yhteistyötä ja tuo varmasti tuoreita ideoita ja näkökulmia uudenlaisista yhteistyön muodoista”, sanoo Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylihoitaja Marjo Orava.

”Määrätietoinen ja systemaattinen yhteistyömme luo mahdollisuuksia kiinnittää huomisen osaajat jo tänään alueelle. Lisääntyvä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta sekä kiinnostavat urapolut luovat veto- ja pitovoimaa molemmille osapuolille”, toteaa Pernaa.

Seuraavana askeleena yhteistyössä on laatia askelmerkit ensi vuoden yhteiselle toiminnalle. Osapuolet odottavat innolla tulevaa tiiviimpää ja systemaattisempaa yhteistyötä.

”Olen todella innoissani ja uskon, että tämä tulee tehostamaan yhteistyötämme entisestään. Avainkumppanuussopimuksen myötä pystymme entistä paremmin keskittyä palvelemaan Pohjanmaan hyvinvointialueen tarpeita koulutuksen, rekrytoinnin ja innovaatiotoiminnan saralla”, iloitsee Jenna Puska, VAMKin palveluliiketoiminnan päällikkö.

Avainkumppanuusmalli

Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erinomaisen mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kestävästi ja vastuullisesti, houkutella alan parhaita osaajia ja osallistua huippuluokan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteihin. Vastikkeellisella avainkumppanuudella yritys saa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön, joka rakentuu vuosittaisen yhteistyösopimuksen varaan. Tämä yhteistyö on suunniteltu tukemaan yritysten ja organisaatioiden kasvua ja varmistamaan, että niiden käytössä on huomisen osaava työvoima.

Lue lisää avainkumppanuusmallista

Tunnisteet

avainkumppanuusPohjanmaan hyvinvointialuepalveluliiketoimintayritysyhteistyö