Temasek teknillinen korkeakoulu Singaporesta vieraili VAMKissa

Temasek teknillinen korkeakoulu Singaporesta vieraili VAMKissa

Teknillisen korkeakoulu Temasekin edustajia Singaporesta vieraili Vaasan ammattikorkeakoulussa perjantaina 17.5.2024. Vierailulla suunniteltiin tulevia yhteistyömahdollisuuksia erityisesti energiatekniikan alalla. Lisäksi delegaatio tapasi VAMKin johtoa sekä tutustui opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnian toimintaan.

Vaasan ammattikorkeakoulun kansainvälistymisen teemavuoteen liittyen VAMKissa pyritään aktiivisesti lisäämään ja syventämään yhteistyötä kansainvälisten kumppanikorkeakoulujen kanssa. Temasek Polytechnic on ollut VAMKin kumppani jo usean vuosikymmenen ajan ja 17.5.2024 VAMKissa järjestetyssä tapaamisessa perehdyttiin mahdollisuuksiin lisätä ja syventää korkeakoulujen välistä yhteistyötä entisestään. Vierailuun kuului myös tutustumiskierros Pohjoismaiden nykyaikaisimpaan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniaan, jonka VAMK omistaa yhdessä Vaasan yliopiston ja ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian kanssa.

”On hienoa, että kumppanikorkeakoulumme ovat kiinnostuneita vierailemaan VAMKissa. Meillä on ollut Temasekin kanssaan jo pitkään opiskelijavaihtoa, mutta olisi kiinnostavaa tehdä tulevaisuudessa myös esimerkiksi hankeyhteistyötä”, toteaa kansainvälisten asian päällikkö Tuija Tammi.

VAMKia tapaamisessa edustivat TKI-johtaja Marja-Riitta Vest ja tekniikan yksikön johtaja Mira Grönvall. Mukana oli myös tekniikan yksikön koulutuspäälliköitä, tutkimusalustojen vetäjiä sekä ajankohtaisten energiatekniikan hankkeiden projektipäälliköitä.

Temasekin delegaatiossa mukana olivat opiskelijakehityksen ja alumniasioiden johtaja Paul Yap, muotoiluyksikön apulaisjohtaja Gail Goodenough, opiskelijakehityksen ja alumniasioiden päällikkö Ng Qihui sekä Zara Choo, koulun kerhojen ja palveluoppimisen apulaispäällikkö.

”Temasek on arvostettu kumppani. Meillä on paljon yhteistä niin tutkinnoissa kuin tutkimuspuolella ja näin tavoitteemme on tehdä jatkossa tiiviimpää yhteistyötä erityisesti energiatekniikan teemojen parissa”, tekniikan yksikön johtaja Mira Grönvall kertoo.

Tunnisteet

tekniikan alaKansainvälisyystki