Uusi talent coach auttaa kansainvälisiä opiskelijoita työelämään liittyvissä kysymyksissä

Uusi talent coach auttaa kansainvälisiä opiskelijoita työelämään liittyvissä kysymyksissä

VAMKin yhtenä tavoitteena on houkutella lisää kansainvälisiä opiskelijoita. Talent Boostin tukeminen on erittäin tärkeä osa rekrytointistrategiaa – VAMKin tavoitteena on rekrytoida kansainvälisiä opiskelijoita, jotka ovat halukkaita sekä opiskelemaan että työskentelemään Suomessa. Talent Coach -palvelumme on tärkeä osa tätä strategiaa.

Vaasan ammattikorkeakoulun Talent Coach tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille uraneuvontaa sekä työllistymisen valmennusta. VAMKissa hiljattain aloittanut Francis Oyeyiola tukee ja neuvoo opiskelijoita, joiden tilanteeseen hän voi itse samaistua täysin.

– Etenkin kansainvälisten ihmisten auttaminen Vaasassa on aina ollut unelmani, sillä olen kokenut haasteet, joita monet muualta tulleet käyvät läpi.

Tietotekniikan asiantuntijasta Talent Coachiksi

Vuonna 2004 Francis Oyeyiola muutti Ghanasta Suomeen ja aloitti tietotekniikan opintonsa VAMKissa. Valmistuttuaan VAMKista Francis kouluttautui lisää suorittamalla maisterin tutkinnon Vaasan yliopistossa. Tämän jälkeen hän päätti tehdä jotain täysin erilaista.

– Suoritin TAMKissa ammatillisen opettajan tutkinnon. Tavoitteenani oli siirtyä pois IT-alalta ja tehdä jotain täysin muuta.

Ennen uraa VAMKilla Francis työskenteli Yrkesakademilla Job Coachina. Kun Talent Coachin paikka VAMKilla avautui, Francis ajatteli sen vastaavan täysin unelmiaan.

Oma kokemus opetuksen lähteenä

Talent Coach Francis auttaa VAMKin opiskelijoita siirtymään opiskelijaelämästä työelämään. Opiskelijoille on tarjolla ohjausta esimerkiksi hyvän CV:n sekä työhakemuksen saatekirjeen kirjoittamiseen. Francisin palveluihin sisältyy myös opiskelijoiden valmentaminen työhaastatteluun. Kaiken tämän lisäksi Francis huolehtii opiskelijoiden mielenterveydestä.

– Jos opiskelijalla on ongelmia mielenterveyden kanssa, vaikuttaa se suoraan heidän keskittymiseensä luennoilla.

VAMKin alumnina Francis on kohdannut samat haasteet kuin VAMKin nykyiset opiskelijat.

– Palaamalla VAMKiin ja jakamalla tarinani opiskelijoiden kanssa, voin näyttää heille, että kaikki on mahdollista. Opiskelijoiden edistymisen todistaminen on parasta työssäni.