Vaasa Campus Festival jyrähtää käyntiin uuden lukuvuoden kunniaksi

Vaasa Campus Festival jyrähtää käyntiin uuden lukuvuoden kunniaksi

Kolmas kerta toden sanoo, sillä Vaasa Campus Festival saapuu Vaasan torille suurempana kuin koskaan. Elokuun 31. päivä järjestettävä tapahtuma kokoaa vaasalaiset vuosien tauon jälkeen juhlimaan musiikkimaailman tähtinimien kanssa korkeakoulujen lukuvuoden aloitusta.

Vaasan keskusta täyttyy keskiviikkona 31. elokuuta opiskelijoista, kun Vaasa Campus Festival jyrähtää käyntiin Vaasan torilla klo 16. Lukuvuoden avajaisfestivaaleja ovat mukana järjestämässä kaikki Vaasan korkeakoulut, opiskelija- ja ylioppilaskunnat, Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS sekä Vaasan kaupunki. Tapahtuma on maksuton ja se on avoin kaikille kiinnostuneille. Tapahtumaan on kuitenkin 18 vuoden ikäraja, sillä koko festivaalialue on anniskelualuetta.

– Nyt on aika juhlia opiskelijoiden paluuta ja koronatauon päättymistä. Tämä on kädenojennus ja ylistys kaikille uusille ja etäopiskeluiden jälkeen Vaasaan palaaville opiskelijoille. Haluamme sanoa, että olette tervetulleita tänne sankoin joukoin, iloitsee Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKin toiminnanjohtaja Sami Korpela.

Luvassa kansainvälisiä ja suomalaisia huippuartisteja sekä Vaasan nousevia kykyjä

Iltapäivän ja illan aikana lavalle nousee niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti tunnettuja artisteja. Illan päättää miljoonia Spotify-kuuntelukertoja kuukaudessa tavoittava norjalainen dj Tungevaag.

Festivaali on kasvanut koronatauon aikana suuremmaksi kuin koskaan aiemmin. Ensimmäisen kerran festivaali järjestettiin Vaasan yliopiston juhlavuoden kunniaksi Palosaaren kampusalueella vuonna 2018, mutta jo seuraavana vuonna se siirrettiin Vaasan torille, kun kaikki Vaasan kuusi korkeakoulua olivat mukana järjestämässä tapahtumaa: Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Hanken, Novia, Åbo Akademi ja Helsingin yliopisto. Tänä vuonna myös artistikiinnityksiä on enemmän kuin viime vuosina, yhteensä kuusi kappaletta. Suurimpia nimiä Tungevaagin lisäksi edustaa kovassa nosteessa oleva kotimainen R&B-tähti Pihlaja.

– Artistit on valittu niin, että ne uppoaisivat mahdollisimman moneen makuun. Iltapäivän aloittavat vaasalaisista yökerhoista bileväelle tutuksi tullut DJ Okki sekä paikallinen nouseva nimi Vaasa Palaa, joka on esiintynyt jo muillakin festivaaleilla ja saanut radiosoittoa osakseen. Löytyypä tuosta yhtyeestä myös entisiä ja nykyisiä vaasalaisten korkeakoulujen opiskelijoita! Vauhdikkaasta menosta pitävät huolen nouseva norjalainen dj Kris Winther sekä Pasi ja Anssi, jotka edustavat hyvin nykypäivän bilemusiikkia ja joiden kappaleita soitetaan tiuhaan radiossa ja yökerhoissa, Korpela kertoo.

Alue täynnä hauskaa tekemistä onnenpyörästä pyörivään kuvauskoppiin

Yksi tapahtuman merkittävimmistä yhteistyökumppaneista on Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS, joka juhlistaa 50-vuotistaipalettaan tänä syksynä näkyvästi tarjoamalla alueella asukkailleen pieniä lahjoja ja aktiviteetteja. Festivaalialueelta löytyy myös muiden yhteistyökumppaneiden järjestämiä yhteisöllisiä aktiviteetteja kaikille kokeiltavaksi, kuten erilaisia nopeuspelejä, onnenpyörää ja arvontaa.
– Alueella on runsaasti hauskaa tekemistä! Suurin osa aktiviteeteista on aivan maksuttomia, kuten 360 astetta pyörivä valokuvauspaikka, niin sanottu ”photo booth”, jolla voi ottaa itsestään tunnelmallisia otoksia festareilta, Korpela kertoo.

Festivaalit ovat mittava voimanponnistus VAMOKille, joka käytännössä toimii tapahtuman tuottajana sekä muille järjestäjille, tapahtumatyöntekijöille ja taustavaikuttajille, joita on yhteensä lähemmäs pari sataa henkilöä. Tapahtumassa odotetaan käyvän jopa tuhansia opiskelijoita ja vaasalaisia haistelemassa festivaalitunnelmaa. Sisäänkäynti festivaalialueelle sijaitsee ylätorilla, kauppakeskus Rewellin ja ravintola VENNin edessä.
– Kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä 1 500 ensimmäistä kävijää saa halutun Vaasa Campus Festival -haalarimerkin, Korpela vinkkaa.

Viimeisimmät päivitykset liittyen festivaaleihin löydät jatkossa sosiaalisen median kanavista facebook.com/VaasaCampusFestival ja instagram.com/VaasaCampusFestival

 

Ohjelma: Vaasa Campus Festival 31.8.

Paikka: Vaasan tori

16.00 Tapahtuma-alueen portit avataan
16.00 DJ Okki
16.30 Vaasa Palaa
17.50 Puheenvuoro, Joakim Strand
18.00 Pihlaja
19.10 Kris Winther
20.30 Pasi ja Anssi
22.00 Tungevaag
23.00 Pääesiintyjä lopettaa ja alue tyhjennetään

Tunnisteet

uutinen 2022