Valmistujaisia juhlittiin vihdoin paikan päällä

Valmistujaisia juhlittiin vihdoin paikan päällä

Valmistujaisia vietettiin juhlavassa tunnelmassa VAMKin täydessä juhlasalissa perjantaina 20. toukokuuta. Paikalle oli kutsuttu kaikki toukokuussa valmistuneet 136 opiskelijaa. Koko kevään ajalta VAMKista valmistui yhteensä 219 opiskelijaa.

Perjantaina vietettiin valmistujaisia juhlavassa tunnelmassa VAMKin täydessä juhlasalissa. Paikalle oli kutsuttu kaikki toukokuussa valmistuneet 136 opiskelijaa. Koko kevään ajalta VAMKista valmistui 219 opiskelijaa. Rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen avasi tilaisuuden:

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsemme viettämään valmistujaisia livenä koko kaksivuotisen rehtorin uran aikanani, mikä on todella hienoa! Komulainen aloitti.

Avauspuheessaan Komulainen kertoi oman uratarinansa: kuinka hän sairaanhoitajaopintojensa jälkeen päätyi opiskelemaan Tampereella terveystieteiden maisteriksi. Unelmissa siinsi silloin osastonhoitajan ura. Koko opiskeluidensa ajan hän työskenteli uutterasti ja päättyi kohtaloiden oikusta väittelemään tohtoriksi vuonna 2011. Hänestä tuli suvun ainoa tohtori ja toinen maisteri.

– Suomalainen koulutusjärjestelmä on mahdollistanut hienoja asioita elämässäni, mistä olen hyvin kiitollinen, Komulainen kiitteli puheessaan.

Lentopalloilijat palkittiin VAMKin ensimmäisillä urheilijastipendeillä

Valmistujaisissa jaettiin ensimmäistä kertaa myös kaksi urheilijastipendiä, jotka saivat Eveliina Haapoja sekä Alisa Mansikka-Aho. Molemmat pelaavat lentopalloa Vaasan Kiiston ykkössarjassa.

– Nämä opiskelijat ovat onnistuneet yhdistämään opintomenestyksen ja tavoitteellisen urheilun upealla tavalla, Komulainen perusteli.

Urheilustipendit voidaan luovuttaa VAMKissa opiskeleville Vaasan seudun urheiluakatemian jäsenille.

Vuoden avainkumppanipalkinto meni tänä vuonna Danfossille. Palkinnon jakoi tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen ja sitä vastaanottamassa oli Danfossilta Suomen henkilöstöjohtaja Katja Rätti.

Valmistujaisyleisöä viihdytti pianoa soittanut Matias Nissinen, joka hurmasi yleisön kauniilla tulkinnoillaan muun muassa Pariisin Kevään kappaleesta Kesäyö.

Etäopiskelu mahdollisti nopean valmistumisen

Tietotekniikan insinööriksi valmistunut Robert Harmaakivi sai kunnian pitää opiskelijan puheen, joka edusti illan viihdyttävintä antia. Harmaakivi kertoi värikkäästi opintojensa keskeytymisestä ja siitä, kuinka hän päätyi monenlaisten hanttihommista työskentelemään Microsoftille Romaniaan. Työttömyyden uhatessa hän päätyi jatkamaan opintojaan VAMKille parisen vuotta sitten, jolloin hän jatkoi opintojaan motivoituneempana kuin koskaan. Koronapandemian vuoksi opinnoista muodostui ennakko-oletuksiin nähden yllättävä ja yllättävän hyväkin kokemus:

– Iso kiitos kaikille opettajille, jotka hyödynsivät mahtavaa kekseliäisyyttä opetusmetodeissaan etäopetuksen aikana. Etäopinnot mahdollistivat minulle myös nopean valmistumisen. Sen aikana oppi arvostamaan niitä harvoja kohtaamisia kasvokkain, joita oli ryhmätyöskentelytilanteissa. Näissä lyhyissäkin kohtaamisissa saatiin luotua hyviä ystävyyssuhteita. Käyttäkää hyödyksi erilaisuuttanne ja luokaa jotain suurta yhdessä! Harmaakivi päätti.

Valmistujaisjuhlassa juhli myös tuore liiketalouden tradenomi Ella Virtanen, joka valmistui suunniteltua nopeammin, sillä hän sai opinnäytetyönsä valmiiksi keväällä vain kolmessa kuukaudessa.

– Etäopiskelut mahdollistivat opiskelun niin kotoa Raahesta kuin Vaasastakin, mikä oli todella hienoa asia. Onneksi tänä keväänä on saatu opiskella myös taas kampuksella ja nyt vielä juhlia valmistumistakin livenä, Virtanen iloitsee.