Valmistujaisissa juhlittiin syksyn aikana tutkintonsa suorittaneita, joista moni pääsi oman alan töihin jo opiskeluaikana

Valmistujaisissa juhlittiin syksyn aikana tutkintonsa suorittaneita, joista moni pääsi oman alan töihin jo opiskeluaikana

Syyslukukaudella 2023 valmistuneet kokoontuivat juhlistamaan opintojen päättymistä Vaasan ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlaan 15. joulukuuta 2023. Syksyn aikana VAMKista valmistui yhteensä 192 AMK- ja YAMK-tutkinnon suorittanutta osaajaa.

Palosaaren kampuksella juhlittiin kaikkia syyslukukauden aikana tutkintonsa suorittaneita Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Tekniikan alalta valmistui syksyllä 29 insinööriä, liiketaloudesta ja tietojenkäsittelystä 69 tradenomia sekä sosiaali- ja terveysalalta yhteensä 74 sairaan- ja terveydenhoitajaa ja sosionomia. Lisäksi VAMKista valmistui 20 ylemmän ammattikorkeakoulun suorittanutta tekniikan, liiketalouden ja sotealan ammattilaista.

VAMKin koulutusjohtaja Sanna Eronen onnittelee kaikkia valmistuneita: ”On upeaa juhlistaa valmistumisia yhdessä ja saattaa kaikki nämä syksyn aikana valmistuneet osaajat korkeakouluopiskeluarjesta työelämään. Reppuun toivon kaikille vahvuutta, rohkeutta, avoimuutta ja tasapainoa. Olkaa toiveikkaita, tehkää rohkeita ja omannäköisiä valintoja. Onnea matkaan!”

Tuuli Kainulainen piti erityisesti opintojen työelämälähtöisyydestä

Tuusulasta kotoisin oleva Tuuli Kainulainen on yksi syksyllä Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuneista tradenomeista. Markkinointiin suuntautunut Tuuli haki VAMKiin, koska oli kiinnostunut liiketalouden alasta veljensä markkinointiopintojen kautta. Vaasa houkutteli myös, koska Tuulin äiti oli asunut siellä nuorempana. Opiskelupaikka Vaasassa varmistui suoraan todistusvalinnan kautta ja niin Tuuli muutti Vaasaan loppukesästä 2020.

Erityisesti opinnoista jäi Tuulille mieleen hyvä yhteishenki. Tuuli sai ystäviä eri alojen opiskelijoista, mutta erityisesti markkinoinnin ryhmä tuli läheiseksi. ”Meidän markkinoinnin ryhmä on huippu ja olen saanut ikuisia ystäviä itselleni. Myös jotkut opettajat jäävät mieleeni enemmän kannustavina kavereina, kuin opettajina”, Tuuli kertoo.
Opinnot ovat Tuulin mielestä olleet monipuoliset, ja ne ovat sisältäneet esimerkiksi digimarkkinointia, työelämätaitojen kehittämistä, projektiosaamista, erilaisten ohjelmien käyttöä ja viestintää. Opintojen aikainen yhteistyö oli erityisesti Tuulin mieleen ja jo ensimmäisen opiskeluvuoden kurssilla Tuuli pääsi tekemään ryhmätyönä yhdelle yritykselle Instagramin kehityssuunnitelman.

”On ollut aivan parasta tehdä projektitöitä oikeille yrityksille, sillä se on motivoinut aivan eri tavalla. Paras kokemus oli kolmantena vuonna kurssi, jonka lopputyönä teimme yritykselle kokonaisen sosiaalisen median suunnitelman ja lopuksi esitimme sen kohdeyrityksemme edustajille”, Tuuli muistelee.

Tuuli sai myös kerrytettyä monipuolisesti työkokemusta opintojen aikana. Opintoihin sisältyvän harjoittelujakson Tuuli suoritti Rinta-Joupin Autoliikkeessä, jossa hän pääsi tekemään monipuolisesti markkinoinnin työtehtäviä, esimerkiksi sosiaalisen median parissa. Lisäksi Tuuli työskenteli ennen valmistumistaan kuusi kuukautta harjoittelijana VAMKin opiskelijapalveluissa.

Tulevaisuus on Tuulilla vielä auki. ”Elän päivä kerrallaan ja annan elämän yllättää, mutta uskon, että tulevaisuudessa tulen työskentelemään hyvinvointiin ja markkinointiin liittyvien asioiden parissa”, Tuuli sanoo.

Tunnisteet

AMK-tutkintoYAMK-tutkintovalmistujaiset