VAMK kouluttaa akkualan osaajia akkuteollisuuden kasvaviin tarpeisiin

VAMK kouluttaa akkualan osaajia akkuteollisuuden kasvaviin tarpeisiin

Autoalan siirtymä ja akkujen lisääntynyt käyttö sähkön varastoinnissa lisäävät akkualan investointeja. Suomeenkin akkutuotannon hankkeita suunnitellaan enenevissä määrin. Akkualan kasvutavoitteet luovat kysyntää akkualan koulutukselle. Vaasan ammattikorkeakoulun verkossa järjestämä, osallistujille maksuton akkualan koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.

Suomen kansallisen akkustrategian 2025 mukaisesti Suomessa pyritään kasvattamaan akkualan investointeja sekä edistämään Suomen kilpailukykyä ja tunnettuutta akkualalla. Akkuala suunnitteleekin Suomeen lähivuosien aikana miljardien eurojen investointeja, minkä seurauksena akkuteollisuus tulee tarvitsemaan useita tuhansia uusia osaajia.

Vaasan ammattikorkeakoulu aloittaa syksyllä 2023 useamman akkualaan liittyvän opintokokonaisuuden tekniikan ja liiketalouden alalla, joiden tarkoituksena on vastata energiantuotannon rakennemuutoksen tuomiin osaamistarpeisiin.

“On tärkeää, että voimme kouluttaa osaavaa työväkeä vastaamaan akkualan kasvaviin tarpeisiin. Nämä osallistujille maksuttomat opintokokonaisuudet ovat mainio tapa päivittää omaa osaamistaan”, kommentoi Marja-Riitta Vest, VAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan päällikkö.

Akkualan liiketoimintaosaamista työelämässä oleville

Syyskuussa 2023 alkavan Liiketalousosaamista akkuarvoketjulle – koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistuja akkuteollisuuteen liittyviin erityisvaatimuksiin logistiikan näkökulmasta. Koulutus sisältää energian varastoinnin kannattavuuden, projektinhallinnan sekä logistiikan opintoja. Opetus järjestetään englannin kielellä.

Osallistujille maksuton koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, joten osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Koulutuksen opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Opinnot ovat alemman ammattikorkeakoulututkinnon tasoisia ja opinnoissa pärjätäkseen hakijalla on hyvä olla vähintään 2. asteen tutkinto suoritettuna. Koulutuksen kokonaislaajuus on 15 opintopistettä ja se koostuu kolmesta 5 opintopisteen jaksosta.

“Koulutus on suunnattu jo työelämässä oleville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään akkuteollisuuteen liittyvissä tehtävissä. Tällainen työelämälähtöinen koulutus on hyvä tapa päästä sisään akkualalle”, sanoo VAMKin liiketalouden lehtori Teemu Myllylä.

Ilmoittautuminen koulutukseen on nyt auki. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten halukkaiden kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Koulutuskokonaisuuden opinnot alkavat 4.9.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Koulutuksesta voi lukea lisää Vaasan ammattikorkeakoulun verkkosivulta.

Lisätietoja antaa:

Teemu Myllylä, liiketalouden lehtori, VAMK, +358 50 471 3975, teemu.myllyla@vamk.fi

Tunnisteet

Jotpaakkualavihreä siirtymäAkkuteollisuusVerkkokoulutusJatkuva oppiminen