VAMK mukana EnergyWeekillä 11.-14.3.2024

VAMK mukana EnergyWeekillä 11.-14.3.2024

Vaasan ammattikorkeakoulu on jälleen mukana EnergyWeekillä partnerina, näytteilleasettajana sekä tiistain tuuli- ja uusiutuvan energian seminaarin järjestäjänä. VAMK osallistuu myös Energy Academyn roasting-paneelikeskusteluun torstaina.

Vaasassa järjestettävä vuotuinen EnergyWeek kokoaa energia-alan asiantuntijoita ympäri maailmaa Vaasan kaupungintalolle 11.3.-14.3.2024. Uusiutuviin energialähteisiin, älykkääseen energiaan, kaasuenergiaan ja energian varastointiin keskittyvässä tapahtumassa jaetaan tietoa, kuullaan uusimpia uutisia ja mielenkiitoisia tapauksia sekä verkostoidutaan. Tämän hetken kiinnostavimpia aiheita ovat digitalisaatio, akut ja varastointi, kiertotalous, tulevaisuuden älykkäät kaupungit, energiasääntely, liiketoiminta ja innovaatiot.

EnergyWeek on usean eri yrityksen ja organisaation järjestämä tapahtuma, joka tuo yhteenyhteen niin päätöksentekijät, yritysedustajat, alan ammattilaiset, opiskelijat kuin harrastajatkin keskustelemaan ajankohtaisista energia-alan teemoista. Vaasan ammattikorkeakoulu toimii tänä vuonna yhtenä EnergyWeekin partnerina, jonka lisäksi VAMK luotsaa 12.3. seminaaria tuulivoiman ja uusiutuvan energian teemoissa. 14.3. VAMK on mukana Energy Academyn roasting-paneelissa.

VAMKin edustajat löytää kiertelemästä EnergyWeekissä, osallistumassa seminaareihin ja omalta ständiltä (C3) 12.-13.3.2024. Tule tapaamaan meitä ja kuulemaan myös Master-tason opinnoista sekä jatkuvan oppimisen mahdoolisuuksistamme!

VAMKin seminaarissa keskustellaan nollapäästöisistä datakeskuksista

Vaasan ammattikorkeakoulun nollapäästöisiin datakeskuksiin keskittyvä seminaari pidetään 12.3.2024 klo 12:30-14:00 Vaasan kaupungintalon Meeting Hallissa.

Nollapäästöiset datakeskukset ovat ajankohtainen puheenaihe, sillä uusi energiatehokkuusdirektiivi edellyttää kestävämpiä datakeskuksia, jotka voidaan saavuttaa kehittämällä datakeskusteknologiaa ja kytkemällä sektori tiiviisti lämpö- ja sähköverkkoihin.

Suomen datakeskukset kuluttavat jo nyt yli 3 TWh sähköä, mutta tuotetusta lämmöstä hyödynnetään alle 1 %. Tämän vuoksi Vaasan yliopiston konsortio on perustanut avoimen datakeskustutkimusinfrastruktuurin (WSTAR) päästöttömän datakeskuskonseptin kehittämiseksi ja kutsuu osallistujia datakeskuksista, lämpö- ja energiasektoreilta osallistumaan tutkimukseen ja kehittämiseen.

Seminaarissa asiantuntijat tustuttavat kuulijat aiheeseen vastaamalla kysymykseen: ”Miten datakeskukset olisi integroitava energiajärjestelmään niiden päästöjen vähentämiseksi ja tehokkuuden lisäämiseksi?”

Seminaarin avaajat ja pääpuhujat

Petri vihreä

Petri Välisuo

Apulaisprofessori
Vaasan yliopisto

Tilaisuuden avaaja

Jerger vihreä

Jerker Björkqvist

Apulaisprofessori, yliopistonlehtori
Åbo Akademi

Tilaisuuden avaaja

Pekka vihreÄ

Pekka Järveläinen

Suomen myyntijohtaja
atNorth

Aihe: Data center business in the Nordics

David vihreÄ

David Gyulnazaryan

Riippumaton konsultti
Projektipäällikkö, OCP / Impleon

Aihe: Cooling and heat reuse

Tor vihreä

Tor Björn Minde

Yksikön päällikkö
RISE ICE

Aihe: Can generative AI run on thin air?

Olli pekka vihreä

Olli-Pekka Aalto

Global Energy & Power -yksikön johtaja
Danfoss Drives

Aihe: Data center power supply and grid connection

Paluu tulevaisuuteen-paneeli

Energy Academyn paneelikeskustelussa tulevaisuuden osaajat haastavat asiantuntijoita tiukoilla kysymyksillä kestävän tulevaisuuden rakentamiseen liittyen. Paneelissa opiskelijoiden tiukkoihin kysymyksiin vastaamassa on asiantuntijoita Vaasan eri korkeakouluista sekä Vaasan alueen yrityksistä.

Vaasan ammattikorkeakoulua asiantuntijapaneelissa edustaa TKI-johtaja Marja-Riitta Vest. Tiukkoja kysymyksiä muiden korkeakouluopiskelijoiden kanssa esittämässä on VAMKin kansainvälisen kaupan opiskelija Khin Phyu Cyn Kyi.

Paneelikeskustelu järjestetään torstaina 14.3.2024 kello 13:00-16:00 Vaasan Taideallissa kaupungintalon takana.

Lue lisää Energy Academy paneelista

Tunnisteet

EnergyWeektki-tapahtumatki