VAMKin Career Rekry-tapahtuma saattaa opiskelijat ja yritykset yhteen

VAMKin Career Rekry-tapahtuma saattaa opiskelijat ja yritykset yhteen

Vaasan ammattikorkeakoulu järjestää rekrytointipäivän 19.1.2023, johon osallistuu 20 Vaasan alueen yritystä eri aloilta. Career Rekry vastaa osaajapulaan saattamalla yhteen kesätyöpaikkoja ja harjoittelupaikkoja etsivät opiskelijat sekä osaajapulan kanssa kamppailevat alueen yritykset. Tapahtuma on avoin kaikille Vaasan eri korkeakoulujen opiskelijoille.

Career Rekryssä yritykset esittäytyvät omilla ständeillään ja lisäksi järjestetään speed dating-haastatteluja sekä tietoiskuja. Paikalla on myös ammattikuvaaja ottamassa kuvia, joita opiskelijat voivat käyttää ansioluettelossa tai vaikkapa LinkedIn profiilissaan.

VAMKissa ja alueen muissa korkeakouluissa opiskelee paljon kansainvälisiä opiskelijoita. Yksi ajatus tapahtuman taustalla onkin tutustuttaa nimenomaan kansainvälisiä tulevaisuuden osaajia paikallisiin työnantajiin. Opintojen aikana saatu työkokemus edesauttaa kansainvälisten opiskelijoiden jäämistä alueelle myös valmistumisen jälkeen. Kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen Suomeen on hyvä keino vastata osaajapulaan.

Paikallisille yrityksille rekrytointipäivä on erinomainen tapa tuoda esille omaa työnantajabrändiään sekä houkutella potentiaalisia osaajia avoinna oleviin työpaikkoihin. Tämä on tärkeää varsinkin pienemmille yrityksille, jotka eivät ole niin laajasti tunnettuja opiskelijoiden keskuudessa.

”Syksyn aikana moni yritys on ilmaissut toiveensa tällaiselle tapahtumalle. Osaajapulan takia osaajista on kilpailua mikä aiheuttaa haasteita rekrytoinneille. Halusimme luoda matalan kynnyksen tapahtuman, joka palvelee sekä opiskelijoiden että yritysten tarpeita”, sanoo tapahtuman järjestämistä koordinoiva VAMKin ura- ja rekrytointiasiantuntija Emilia Mäkitalo.

Yhdessä ura- ja rekrytointiasiantuntijan kanssa tapahtuman järjestämisestä vastaavat VAMKin Talent Coach Francis Oyeyiola sekä kaksi kansainvälistä opiskelijaa. Opiskelijat ovat auttaneet muun muassa esitteen tekemisessä ja tapahtuman aikatauluttamisessa. Lisäksi he tulevat tapahtumapäivänä paikalle auttamaan järjestelyissä. Osallistuminen tapahtuman järjestämiseen antaa opiskelijoille hyvää kokemusta, verkostoitumismahdollisuuksia yritysten kanssa sekä opintopisteitä.

”Mahdollisuus saada käytännön kokemusta rekrytointimessujen järjestämisestä on todellakin loistava oppimismahdollisuus kaltaisillemme ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Sen avulla pääsemme näkemään mitä kaikkea tapahtuman suunnitteluun ja järjestämiseen kuuluu. Pystymme myös hyödyntämään omaa kokemusta siitä, millaisia odotuksia ja tarpeita opiskelijoilla on tällaiselle tapahtumalle. Olemme todella kiitollisia tästä mahtavasta kokemuksesta opintojen aikana”, sanoo Khin Phyu Cyn Kyi, ensimmäisen vuoden IB opiskelija, VAMK.

Lisätietoa ja päivän aikataulu luettavissa VAMKin nettisivulla.

Vaasan yliopisto järjestää samana päivänä omat Contact -messut, joten päivä on hieno mahdollisuus kaikille alueen korkeakouluopiskelijoille päästä tutustumaan moneen eri yritykseen saman päivän aikana.

Tunnisteet

Career Rekryrekrytointipäiväkesätyötyöharjoitteluyritysyhteistyö