VAMKin tulevaisuuden energiaosaaminen näkyy ja kuuluu EnergyWeekillä

VAMKin tulevaisuuden energiaosaaminen näkyy ja kuuluu EnergyWeekillä

Energia-alan kiinnostavimmat tekijät kokoontuvat yhteen jälleen vuosittaisessa EnergyWeek-tapahtumassa, joka järjestetään Vaasassa 21.3.–25.3.2022. Tuoreimpia kuulumisia kestävästä kehityksestä ja vastuullisista energiaratkaisuista jakavat tapahtumaviikolla myös Vaasan ammattikorkeakoulun avaintekijät.

EnergyWeek on noin 20 eri yrityksen ja organisaation järjestämä tapahtuma, joka kokoaa vuosittain yhteen päätöksentekijät, yritysedustajat, alan ammattilaiset, opiskelijat ja muut alasta kiinnostuneet keskustelemaan ajankohtaisista energia-alan teemoista.

Avajaispäivänä Vaasan kaupungintalolla järjestetään Energy & Environment Seminar, jossa ääneen pääsee Vaasan ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja ja rehtori Kati Komulainen, joka puhuu akkuarvoketjussa tarvittavan osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämisestä:

– Onnistuminen edellyttää aktiivista ja avointa vuoropuhelua korkeakoulukentän ja yritysten välillä. Meidän on löydettävä yhteinen tahtotila ja luottamus kehittää asioita yhdessä ja avoimesti, Komulainen summaa.

VAMK auttaa rakentamaan entistä fiksumpaa yhteiskuntaa

VAMK luo keskeisille työelämän toimijoille kilpailuetua valmentamalla tulevaisuuden osaajia ja tuottamalla uraauurtavaa näkemystä yritys- ja koulutusmaailmalle. Työelämän tarpeista lähtevä kehittämistyö on toiminnan ydintä.  Korkeakouluna VAMK pyrkii vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin, jonka myötä osaamispaletissa korostuvat kestävä kehitys, vihreät energiaratkaisut, vastuullisuus sekä toiminnan eettisyys.

Osana tapahtumaa järjestetään viikon mittaiset messut. Kolmen päivän aikana messuilla  pääsee tapaamaan VAMKin asiantuntijoita, jotka esittelevät hankkeita, palveluita ja koulutuksia kolmella eri teemalla: Tuulivoima ja uusiutuva energia, Älykäs energia sekä Energian varastointi.

Energy Weekin päivätapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia tilaisuuksia, joiden pääteemoina ovat tänä vuonna muun muassa akkuteollisuus, tulevaisuuden älykaupungit, digitalisaatio ja energia-alan sääntely. Lue lisää ja ilmoittaudu: www.energyweek.fi/

VAMK kootusti EnergyWeek-tapahtumassa

Ma 21.3. Rehtori ja toimitusjohtaja Kati Komulainen: ”Competence development in the battery value chain” klo 15.50 (Energy & Environment Seminar, Vaasan kaupungintalo klo 12–16).

Ti 22.3. VAMK messuilla klo 9–17 (osasto D3, Vaasan kaupungintalo): Esittelyssä hankkeita, palveluita ja koulutuksia. Päivän teema: Wind & Renewable Energy

Ke 23.3. VAMK messuilla klo 9–17 (osasto A10, Vaasan kaupungintalo): Esittelyssä hankkeita, palveluita ja koulutuksia. Päivän teema: Smart Energy.

Pe 25.3. VAMK messuilla klo 9–15.30 (osasto B3, Vaasan kaupungintalo): Esittelyssä hankkeita, palveluita ja koulutuksia. Päivän teema: Energy Storage.

Pe 25.3. Tekniikan yliopettaja Juho Heiska moderaattorina seminaarissa ”European Electrified Future”, Kamarimusiikkisali klo 10–11.15 (Energy Storage Seminar 1)