VAMKista valmistui 544 muuttuvan työelämän osaajaa

VAMKista valmistui 544 muuttuvan työelämän osaajaa

Vaasan ammattikorkeakoulussa vietettiin 19.12.2022 valmistujaisjuhlia joulukuun huipennuksena. Vuoden 2022 aikana on valmistunut 501 AMK-tutkinnon ja 43 YAMK-tutkinnon saanutta tuoretta työelämän osaajaa.

”Lämpimät onnittelut kaikille tutkinnon suorittaneille! Meiltä valmistuu upea joukko tulevaisuuden työelämän kehittäjiä. Toteutamme Vaasan ammattikorkeakoulussa uutta luovaa työelämäpedagogiikkaa. Sen yhtenä olennaisena osana tuemme opiskelijan yksilöllistä urapolkua ja edistämme ammatilliseen asiantuntijuuteen kasvua”, sanoo rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen.

“Keskimääräistä enemmän valmistuvista tutkinnoista ovat tekniikassa ja liiketalouden tietojenkäsittelyssä. YAMK-tutkinnoissa on myös selkeä kasvu aikaisempiin vuosiin ja määrä nousee selvästi nyt tarjonnan sekä aloituspaikkojen kasvaessa”, kertoo opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola.

Meri Tuomela työllistyi MUOVAan jo opiskelujen aikana

Meri ja Saara Tuomela valmistuivat tradenomeiksi VAMKista.

Meri ja Saara Tuomela valmistuivat tradenomeiksi VAMKista.

Meri Tuomela on yksi uunituoreista tradenomin tutkintoon valmistuneista. Meri opiskeli pääaineenaan markkinointia ja suoritti opintonsa suunnitellusti aikataulussa. Työharjoittelujaksonsa hän teki VAMKin markkinointi- ja viestintäpalveluissa, jossa hän työskenteli kuuden kuukauden ajan muun muassa monipuolisten sisällöntuotannon tehtävien sekä tapahtumatuotannon parissa. Hän osallistui myös verkkosivujen uudistusprojektiin ja pääsi harjoittelemaan mediaviestintääkin.

Opintojensa viime vaiheessa hän työllistyi ilokseen Muotoilukeskus MUOVAan, joka on osa Vaasan ammattikorkeakoulua.  MUOVAssa Meri toimii parhaillaan projektityöntekijän tehtävissä.

”Onhan se ihan mahtavaa, että olen päässyt tekemään oman alan töitä jo ennen valmistumista. Olen oppinut aivan valtavasti tämän vuoden aikana, mistä olen todella kiitollinen VAMKin markkinointi- ja viestintätiimille, sekä nykyisille kollegoilleni MUOVAssa. Toki työllistyminen jo opiskelujen aikana antaa etulyöntiaseman työmarkkinoilla, mikä on tietenkin todella hyvä juttu tulevaisuutta ajatellen”, kertoo Meri Tuomela iloisena.

Tulevaisuus on vielä kutkuttavasti auki. Tällä hetkellä viihdyn oikein hyvin MUOVAlla, jossa saan oppia yhä lisää ja tutkiskella omia mielenkiinnon kohteitani uraani ajatellen. En ole tokikaan poissulkenut mahdollisuutta suorittaa ylempi korkeakoulututkinto, mutta ainakin hetken aion keskittyä ainoastaan työelämään.

Tunnisteet

AMK-tutkintoYAMK-tutkintomuotoilukeskus muovavalmistujaiset