Wapice vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Wapice vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Vaasalainen ohjelmistoalan yritys Wapice on allekirjoittanut avainkumppanuussopimuksen Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Avainkumppanuus mahdollistaa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön.

Vaasan ammattikorkeakoulu ja ohjelmistoalalla toimiva Vaasalainen Wapice ovat allekirjoittaneet tiiviin avainkumppanuussopimuksen 16.2.2024. Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on entistä paremmin vastata ohjelmistoalan osaajapulaan ja luoda uniikkeja urapolkuja tulevaisuuden tekijöille. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen ja Vaasan ammattikorkeakoulun va. rehtori, toimitusjohtaja ja tekniikan yksikön johtaja Ville Isoherranen.

”Päätimme lähteä Vaasan ammattikorkeakoulun avainkumppaniksi, koska se on luonteva jatkumo jo pidempään jatkuneelle tiiviille yhteistyöllemme”, kertoo Tuominen.

”Wapicella on jatkuvasti rekrytointitarpeita ohjelmistokehittäjille ja IT-alan insinööreille, ja lupaavimmat osaajat löytävätkin töitä jo opintojensa aikana. Yhteistyö oppilaitosten kanssa on siis tärkeässä roolissa ja meille strategiaamme tukeva valinta. Wapicella työskentelee tälläkin hetkellä paljon henkilöitä, jotka ovat kouluttautuneet VAMKissa, joten sieltä on tullut paljon tarpeisiimme sopivia osaajia”, sanoo Wapicen People & Culture Business Partner Susanna Kytöharju.

”Olemme erittäin iloisia, että voimme tiivistää kumppanuutta Wapicen kanssa, koska hyville tekniikan osaajille on kysyntää. VAMKin visiona on olla osaamisen tärkein kumppani ja läheinen yhteistyö Wapicen kanssa vie meitä kohti tätä tavoitetta”, toteaa Isoherranen.

Osapuolet odottavat innolla tulevaa tiiviimpää ja systemaattisempaa yhteistyötä. Seuraavana askeleena yhteistyössä onkin laatia tarkemmat suunnitelmat tämän vuoden yhteiselle toiminnalle.

”Olemme tehneet Wapicen kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden, mutta avainkumppanuussopimuksen myötä pystymme vahvistamaan yhteistyötä entisestään. Odotan tulevaa innolla ja uskon, että Wapicen opiskelijamyönteinen lähestymistapa edistää osaltaan Vaasan seudun pitovoimaa”, iloitsee Jenna Puska, VAMKin palveluliiketoiminnan päällikkö.

Avainkumppanuusmalli

Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erinomaisen mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kestävästi ja vastuullisesti, houkutella alan parhaita osaajia ja osallistua huippuluokan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteihin. Vastikkeellisella avainkumppanuudella yritys saa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön, joka rakentuu vuosittaisen yhteistyösopimuksen varaan. Tämä yhteistyö on suunniteltu tukemaan yritysten ja organisaatioiden kasvua ja varmistamaan, että niiden käytössä on huomisen osaava työvoima.

Lue lisää avainkumppanuusmallista

Tunnisteet

avainkumppanuusWapicepalveluliiketoimintayritysyhteistyö