Wärtsilä vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Wärtsilä vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Wärtsilä on allekirjoittanut avainkumppanuussopimuksen Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Avainkumppanuus mahdollistaa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön.

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Wärtsilä, kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla, ovat allekirjoittaneet tiiviin avainkumppanuussopimuksen 3.5.2024. Yhteistyön keskeisenä tavoitteena on tiivistää pitkään jatkunutta yhteistyötä entisestään sekä kehittää räätälöityjä urapolkuja tulevaisuuden tekijöille. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Wärtsilän Suomen toimintojen toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa ja Vaasan ammattikorkeakoulun va. rehtori, toimitusjohtaja Ville Isoherranen.

”Yhteistyö alueen korkeakoulujen kanssa on meille todella tärkeää. Vaasan ammattikorkeakoulu kouluttaa tarvitsemiamme osaajia ja saamme heidän kauttaan myös monia taitavia kesätyön- ja loppunäytetyön tekijöitä. Avainkumppanuus mahdollistaa vielä entistä tiiviimmän yhteistyön”, toteaa Mäntymaa.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että allekirjoitamme kumppanuussopimuksen Wärtsilän kanssa. Strategiamme mukaisesti tavoitteemme on olla osaamisen tärkein kumppani ja tiivistyvä yhteistyö Wärtsilän kanssa luo pohjaa yhteistyölle niin koulutuksen kuin TKI:n alueella. Erityisesti VAMKista valmistuvien kansainvälisten osaajien pitovoimassa alueella on energiatekniikan johtavan vientiyrityksen kanssa tehtävä yhteistyö keskeistä”, kertoo Isoherranen.

”Yhteistyö korkeakoulujen ja opiskelijoiden kanssa on meille erittäin tärkeää. Kumppanuuden kautta voimme olla entistä vahvemmin mukana opiskelijoiden arjessa opintojen aikana esimerkiksi erilaisten kurssi- ja projektitöiden, työharjoittelujen sekä opinnäytetöiden kautta”, sanoo Matilda Viitasalo, Wärtsilän HR and Employer Branding Specialist.

”Elämme mielenkiintoista aikaa, jonka ilmiöitä ovat mm. vihreä siirtymä ja energiamurros. Vauhdilla tapahtuva muutos edellyttää uutta osaamista, joka haastaa meitä niin koulutuksessa kuin tutkimuksessa. Yhteistyö yritysten kanssa avaa näkymiä tulevaisuuden tarpeisiin. On hienoa päästä edistämään tulevaisuutta yhdessä Wärtsiläläisten kanssa”, iloitsee tekniikan yksikön johtaja Mira Grönvall.

Avainkumppanuusmalli

Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erinomaisen mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kestävästi ja vastuullisesti, houkutella alan parhaita osaajia ja osallistua huippuluokan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteihin. Vastikkeellisella avainkumppanuudella yritys saa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön, joka rakentuu vuosittaisen yhteistyösopimuksen varaan. Tämä yhteistyö on suunniteltu tukemaan yritysten ja organisaatioiden kasvua ja varmistamaan, että niiden käytössä on huomisen osaava työvoima.

 

Lue lisää avainkumppanuusmallista

Tunnisteet

wärtsiläavainkumppanuuspalveluliiketoimintayritysyhteistyö