Yhdysvaltojen suurlähettiläs vieraili Technobothniassa

Yhdysvaltojen suurlähettiläs vieraili Technobothniassa

Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs Douglas Hickey vieraili Palosaaren kampuksen Technobothnia-opetuslaboratoriossa maanantaina 11.3.2024. Vierailulla suurlähettiläs tapasi opetuslaboratorion johtoryhmää ja tutustui Technobothnian toimintaan.

Vaasan ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston ja ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian yhteisomistuksessa oleva Technobothnia on Pohjoismaiden nykyaikaisin opetuslaboratorio. Yhdysvaltojen suurlähettilästä vastaanottamassa maanantaina iltapäivällä oli Technobothnian johtoryhmä. Johtoryhmän kahvittelun jälkeen suurlähettiläälle esiteltiin 3D-metallitulostuksen laboratorio, kemian laboratorio sekä robotiikan laboratorio. Robotiikan laboratoriota suurlähettiläälle esitteli VAMKin konetekniikan lehtori Mika Billing.

”On erittäin hienoa, että saamme esitellä Vaasan ammattikorkeakoulun keskeistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristöä, Technobothniaa, jossa toimimme yhteistyössä korkeakoulukumppanien kanssa. Tämä ympäristö tarjoaa loistavan alustan tekniikan alan opetukselle ja tutkimustoiminnalle”, toteaa va. rehtori ja toimitusjohtaja Ville Isoherranen.

Tunnisteet

tekniikan alaTechnobothniaKansainvälisyysTekniikka