Työharjoitteluun ulkomaille

Anniina kenia vaihto

Anniina Sihto

Anniina Sihto lähti työharjoitteluun Keniaan 2019. Kolmen kuukauden aikana Anniina kerkisi tutustua maan kulttuuriin, hoitoalaan sekä työskentelemään muun muassa pienessä köyhässä Orongon kylässä.

Opiskelijatarina:

Kolmen kuukauden aikana Anniina kerkisi tutustua maan kulttuuriin, hoitoalaan sekä työskentelemään muun muassa pienessä köyhässä Orongon kylässä orpojen ja leskien yhteisössä, Kisumun kaupungin sairaalassa sekä muissa orpokodeissa.

Mua on aina kiinnostanut lähteä ulkomaille tekemään esimerkiksi vapaaehtoistyötä ja auttaa omien kykyjen mukaan kehitysmaita ja parantaa erityisesti lasten ja naisten oloja ja terveyttä.

”Kiinnostuin Afrikasta, sillä mulla ei ollut kovin paljoa kokemusta matkustamisesta eikä pohjoismaat henkilökohtaisesti kiinnostanut, joten HADCOn (Health Africa Development Co-operation Organisation) kautta oli turvallista lähteä Afrikkaan muiden suomalaisten opiskelijoiden kanssa. Suurin osa järjestelyistä oli meille valmiiksi järjestetty ja yhteyshenkilöt ovat vahvasti mukana tässä toiminnassa ja tarvittaessa apuna.

VAMK antoi mulle tarvittavan teoriatiedon harjoitteluja varten. VAMKin terveydenhoitajasta oli suuri apu rokotusohjelman ja tarvittavan malarianestolääkityksen kanssa. Sain koululta myös apurahan vaihtoa varten.”