Ikiliikkuja yllättyi Vaasan välittömästä tunnelmasta

Kimi 1

Kimi Bui

Alun perin Torniosta kotoisin oleva Kimi opiskelee Vaasan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta suuntautumisalanaan taloushallinto.

Ikiliikkuja yllättyi Vaasan välittömästä tunnelmasta

Kun Kimi Bui muutti Vaasaan opiskelemaan, hän ei juuri tuntenut kaupunkia entuudestaan.

– Vaihtoehtona oli loppusuoralla Oulu, mutta päädyimme kaverin kanssa hakemaan Vaasaan. Minulla ei ollut mitään odotuksia uudesta kaupungista, mutta otin kaiken vastaan avoimin mielin.

Avoin asenne kannatti. Nyt Kimi on opiskelijakunnan liikunta- ja vapaa-aikavastaava, joka tunnetaan kampuksella ikiliikkujana.

– En osaa pysyä paikallani, vaan harrastan kaikenlaista liikkumista. Teen YouTubeen sisältöä kanavassa @vamkin opiskelijavogi, ja siinä esittelen myös Vaasan liikuntaharrastusmahdollisuuksia.

Kimin videoissa näkyykin liikkuvainen ja iloinen nuori, joka muun muassa trikkailee. Trikkaus on voimistelumuoto, jossa yhdistellään muun muassa hyppyjä, voltteja ja potkuja näyttäviksi liikesarjoiksi.

– Kun olin Etelä-Koreassa vaihto-opiskelijana, minulla oli siellä tosi hyviä trikkausopettajia. Yksi haaveeni on päästä itsekin opettamaan lajia joskus.

Vaihtojakso opetti paljon

Alun perin Torniosta kotoisin oleva Kimi opiskelee Vaasan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta suuntautumisalanaan taloushallinto.

– Opiskelin ensin pari vuotta avoimessa yliopistossa kauppatieteitä, rahoitusta ja laskentatoimea. Olen oppinut hyödyllisiä asioita tulevaa varten. Jos haluan alkaa vaikka pienyrittäjäksi tai kevytyrittäjäksi, voin hoitaa oman kirjanpitoni.

Yksi opiskelijaelämän mieleenpainuvimmista kokemuksista oli vaihtojakso Etelä-Koreassa. Samalla täyttyi Kimin pitkäaikainen haave vierailla kiehtovassa maassa.

– Etelä-Korea on ollut bucket listilläni yläasteelta asti. Olen perehtynyt siihen vähitellen musiikin kautta sitten muutoinkin. Mitä enemmän maasta tiesin, sitä enemmän se kiehtoi.

Kun VAMK tarjosi mahdollisuuden lähteä vaihtoon, Kimi riipaisi saman tien nimet paperiin.

– Vietin syyslukukauden 2019 korealaisessa Kyung Hee University -yliopistossa. Opiskelukulttuuri on siellä aivan erilainen kuin täällä. Opiskelu otetaan hyvin tosissaan, kun meillä opiskeluaikaan kuuluvat myös muut riennot ja itsestään huolehtiminen.

Välitön meininki

Etelä-Korean jälkeen opiskelu Vaasassa vaikutti entistäkin joustavammalta. Esimerkkinä opiskelijoita neuvottiin, että opettajilta ei kannata kysellä liikaa kysymyksiä, koska he voivat tulkita sen heidän arvovaltansa kyseenalaistamisena.

”Meillä opettajien kanssa keskustellaan paljon, ja on yhteisöllisyyttä. Liikuntatapahtumissa olen huomannut, että myös opettajat osallistuvat niihin mielellään, jos harrastavat lajia”, Kimi Bui sanoo.

Ammattikorkeakoulussa opiskeleminen on sopinut Kimille, joka kaavailee suuntautuvansa yhä enemmän markkinoinnin ja vaikuttamisen puolelle pelkän taloushallinnon sijaan.

– Opiskeluissa tärkeää on oma-aloitteisuus. Toisin kuin lukiossa, kukaan ei kysele läksyjen perään, vaan niistä pitää huolehtia itse. Mutta samalla pääsee itse vaikuttamaan.

Liiketalous hero 2000px

Sinustakin Liiketalouden Tradenomi?

Haluatko oppia navigoimaan varmalla kädellä kansainvälistyvän kaupan virroissa? Liiketalouden tradenomi opiskelee esimerkiksi markkinointia, kansainvälistä kauppaa, taloushallintoa tai oikeushallintoa. Koulutuksessa panostetaan kansainvälisyyteen, kielitaitoon ja aitoihin työelämäprojekteihin. Mikäli kansainvälisyys on juttusi, voit opiskella liiketalouden tutkinnon kokonaan englanniksi.

Lue lisää