YAMK-alumnitarina - Project Management

Risto Hirvelä

Risto Hirvelä

”Tutkinnon suorittaminen tarjosi minulle monipuolisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen ja paljon uusia näkökulmia nykyiseen työhöni.”

Project Management innosti taas opiskelemaan vuosien jälkeen

Sähkövoimatekniikan insinööri Risto ryhtyi opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa 20 vuotta ensimmäisen tutkintonsa jälkeen. Töiden ohella suoritetut opinnot eivät tulleet ilmaiseksi, mutta vakuuttivat, että jatkuva itsensä kehittäminen kannattaa.

”Tutkinnon suorittaminen tarjosi minulle monipuolisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen ja paljon uusia näkökulmia nykyiseen työhöni.”

Risto Hirvelä on yksi VAMKin suositusta Project Management -koulutusohjelmasta valmistuneista. Hän aloitti uuden tutkinnon opiskelun yli 20 vuotta sen jälkeen, kun sai insinöörin paperit kouraansa Teknillisestä oppilaitoksesta Vaasassa. Risto oli jo vuosia sitten kiinnostunut koulutuksesta, mutta ei vielä silloin ollut hakukelpoinen.

”Innostuin, kun näin, että hakuehdot olivat muuttuneet, ja sain vihdoin hakea ohjelmaan myös vanhalla ”tekun” todistuksella”, Risto muistelee.

Urallaan Risto on ehtinyt työskennellä Vaasan alueen tunnetuimmissa tekniikan alan yrityksissä: Ensin ABB:llä, jossa hän aloitti jo kesätyöläisenä ja sen jälkeen Vaconilla kuusi vuotta. Wärtsilässä hän on viihtynyt jo pitkään.

”Nyt minulla on tullut 15 vuotta täyteen Wärtsilässä, jossa työskentelen sähkövastaavana voimalaitospuolen projektitiimissä Chief Project Engineer -tittelillä”, Risto kertoo.

Risto on tottunut vaihteleviin päiviin kansainvälisessä ympäristössä: sähköposteja ja puheluita kulkee sekä kokouksia pidetään maanosien yli. Hänen asiakkaansa ja projektinsa sijaitsevat esimerkiksi Karibialla ja Etelä-Amerikassa, joten joustovaraa pitää löytyä, sillä osa kokouksista saattaa olla illallakin.

Pohjakoulutus ja työelämän kokemus helpottivat opiskelua

Risto muistelee opiskeluajan olleen luentojen, tenttien ja harjoitustöiden täyttämä. Luentoja järjestettiin keskimäärin joka toinen lauantai. Iltaisin piti myös opiskella, mutta opiskeluaiheet eivät olleet Ristolle liian haastavia.

”Onneksi opinnoissa oli minulle paljon vanhastaan tuttua sisältöä. Osa linkittyi suoraan töihini, joten senkin vuoksi ne tuntuivat suhteellisen helpoilta. Ei mikään ilmaiseksi toki tullut. Puolitoista vuotta päivät tässä sai opiskella intensiivisesti.”

Korona-aikana kaikki opinnot siirrettiin verkkoon, mutta se ei Ristoa haitannut, päinvastoin. Merkittävä osa Riston opiskelukavereista asui ja oli töissä esimerkiksi Etelä- ja Pohjois-Suomessa, joten erityisesti heille verkkoon siirtyminen oli myös ympäristöä ja aikaa säästävä asia.

Merkittävimpänä antina opinnoista Risto pitää uusien näkökulmien saamista ja itsensä haastamista.

”Tutkinnon suorittaminen tarjosi minulle monipuolisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen ja paljon uusia näkökulmia nykyiseen työhöni. Työskentelimme paljon tiimeissä, joten niissä sai myös käydä monipuolisia keskusteluja kollegoiden kanssa”, Risto iloitsee.

Innostuitko Riston lailla Project Management YAMK-tutkinnosta?

Tutustu tutkinto-ohjelmaan ja hae