Asiantuntijaksi ennen valmistumista

Web vamk 20092021 65

Sanni Saari

"Opintoni mahdollistivat minulle vakituisen työn asiantuntijatehtävissä, enkä voisi olla siitä kiitollisempi."

Sanni Saari oli ollut kiinnostunut kaupallisesta alasta, mutta tiesi, ettei yliopisto ole häntä varten. Niinpä hän etsi vastaavaa tutkintoa ammattikorkeakoulumaailmasta ja löysi liiketalouden tradenomin tutkinnon. Nykyään Saari työskentelee VAMKin viestintä- ja markkinointitiimissä asiantuntijatehtävissä.

Liiketalouden opiskelija Sanni Saari päätyi Turun lähettyviltä Paimiosta Vaasaan opiskelemaan. Edessä oli uusi kaupunki ja elämä.

– Jännitti melko paljon muuttaa uuteen kaupunkiin, sillä en ole käynyt Vaasassa kuin muutaman kerran aikaisemmin lapsena. Muistan kun tulin käymään Vaasassa ennen muuttoani 2019 ja kuulin täällä paljon ruotsin kieltä. Olihan se pieni kulttuurishokki aluksi. Tuntui, kuin olisi ollut ulkomailla, Sanni Saari muistelee huvittuneena.

Sanni oli ollut kiinnostunut kaupallisesta alasta, mutta tiesi, ettei yliopisto olisi häntä varten.

”Minua kiinnosti tosi paljon kaupallinen ala, mutta tiesin, että yliopistossa en tulisi pärjäämään. Aloin tutkimaan vastaavanlaista tutkintoa ammattikorkeakoulumaailmasta, ja löysin tradenomiopinnot”, Sanni kertoo.

Suuntautumisekseen Sanni valitsi markkinoinnin. Hän oli puntaroinut suuntautumisvaihtoehdokseen myös kansainvälistä kauppaa.

– Pohdin pitkään markkinoinnin ja kansainvälisen kaupan välillä. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että markkinointi on kokonaisuudessaan todella laaja suuntautumisala, ja näin ollen työllistymismahdollisuudetkin kasvavat. Sosiaalinen media on myös kiinnostanut minua todella pitkään, ja toivoin oppivani siitä lisää markkinoinnin kurssien kautta, Sanni täsmentää.

Harjoittelijasta asiantuntijaksi

Sanni aloitti markkinointiharjoittelijana VAMKin viestintä- ja markkinointitiimissä elokuussa 2021. Harjoittelu kesti aina joulukuuhun 2021 saakka. Markkinointiharjoittelijana Sannin työtehtävät olivat mitä monipuolisimpia.

– Harjoitteluni aikana tein paljon postauksia VAMKin sosiaalisen median kanaviin, osallistuin erilaisiin lukiovierailuihin etäyhteyksin ja rekrytoin VAMKille uudet somelähettiläät. Pääsin mukaan myös Studia-messuille edustamaan VAMKia, Sanni kehuu.

VAMKin viestintä- ja markkinointitiimissä tapahtuneen muutoksen vuoksi Sannille tarjoutui vakituinen paikka markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijana tammikuusta 2022 alkaen.

”Vielä vuosi sitten olin kuin kuka tahansa markkinoinnin opiskelija. Koen, että osaamiseni on lisääntynyt huimasti asiantuntijatehtävissä”, Sanni mietiskelee.

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntijana Sannin toimenkuva on samankaltainen kuin harjoittelijana. Vastuu on toki lisääntynyt.

– Minulla on päävastuu Vaasan ammattikorkeakoulun sosiaalisen median kanavista ja monikanavaisen sisältömarkkinoinnin tuottamisesta ja kehittämisestä tavoitteellisesti. Opiskelijalähettilästoiminnan koordinointi ja kehittäminen sekä sisäinen viestintä ovat myös osa tehtäväkokonaisuuttani, hän kertoo.

Markkinoinnin opinnot ovat olleet suuri mahdollisuus

Sanni kertoo käsityksensä markkinoinnista olleen hyvin suppea ja yksipuolinen ennen opintojaan. Markkinoinnin opinnot ovat osoittaneet Sannille markkinoinnin olevan käsitteenä hyvin laaja.

– Opiskelussa opettavinta on ollut huomata, että markkinointi on kokonaisuudessaan todella laaja käsite ja sitä voidaan toteuttaa niin monella eri tavalla, hän kertoo.

Sanni kokee markkinoinnin opintojen antaneen vankan pohjan työelämälle.

– Markkinoinnin opinnoista on ollut paljon hyötyä työtehtävissäni ja opinnot ovat antaneet hyvän ja turvallisen pohjan uuden oppimiselle ja kehitykselle, Sanni riemuitsee.

Mikä parasta, markkinoinnin opinnot avasivat Sannille oven suoraan asiantuntijatehtäviin. Vieläpä organisaatiossa, jossa hän viimeistelee opintojaan.

”Opintoni mahdollistivat minulle vakituisen työn asiantuntijatehtävissä, enkä voisi olla siitä kiitollisempi”, Sanni päättää.

Sanni4

”Vielä vuosi sitten olin kuin kuka tahansa markkinoinnin opiskelija. Koen, että osaamiseni on lisääntynyt huimasti asiantuntijatehtävissä.”

Liiketalous tietojenkasittely 2000px

Sinustakin Liiketalouden tradenomi?

Haluatko oppia navigoimaan varmalla kädellä kansainvälistyvän kaupan virroissa? Liiketalouden tradenomi opiskelee esimerkiksi markkinointia, kansainvälistä kauppaa, taloushallintoa tai oikeushallintoa. Koulutuksessa panostetaan kansainvälisyyteen, kielitaitoon ja aitoihin työelämäprojekteihin. Mikäli kansainvälisyys on juttusi, voit opiskella liiketalouden tutkinnon kokonaan englanniksi.

Lue lisää