Suhtaudun suurella intohimolla opiskelemaani alaan, tietotekniikkaan.

Valtteri kerttula web

Valtteri Kerttula

Valtteri Kerttula on yksi Energy Academy -mentorointiohjelmaan valituista opiskelijoista. Hän kuuli ensimmäistä kertaa ohjelmasta Technobothnian yrityspäivillä syksyllä.

Kiinnostus Energy Academyyn heräsi, vaikka hän ei tiennyt lainkaan mitä odottaa. Mieleen jäi vain, että jos hän tulisi valituksi, saisi hän lähes lukuvuoden ajaksi henkilökohtaisen mentorin, joka voisi näyttää, millaisia mahdollisuuksia ICT-alalla on tarjottavanaan alan opiskelijalle.

”Suhtaudun suurella intohimolla opiskelemaani alaan, tietotekniikkaan, jonka sisällä olen erikoistunut ohjelmistotekniikkaan. Halu oppia on suuri. Hain alun perin mentorointiohjelmaan, koska halusin nähdä, voisinko saada tästä jotain hyötyä ja lisäoppia”, Valtteri kertoo.

Valtterin innostuksesta alaan kertoo myös se, että hän on perustanut toiminimen, jonka alaisuudessa hän teki koko viime kesän töitä. Suuri kiinnostus alaan palkittiin valinnalla ohjelmaan, ja hän sai mentorikseen tietoturvallisuusjohtajana Wärtsilässä työskentelevän Petri Koiviston. Valtteri kertoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen mentoriinsa ja tämän tarjoamaan tukeen. Vuorovaikutus on tapahtunut kaksikon välillä paljolti verkon kautta tai puhelimitse, jonka lisäksi he ovat järjestäneet keskenään myös tapaamisia kasvokkain, vaikka mentori asuukin Helsingissä. Toisinaan he laittavat viestiä tai soittelevat aiheesta kuin aiheesta.

– Olemme tavanneet keskimäärin kahden viikon välein. Yleensä keskustelemme aiheista, joita olen ehdottanut, kuten esitelmien pitämisestä ja esiintymisestä. Petri on antanut minulle hyödyllisiä vinkkejä omiin kokemuksiinsa perustuen, Valtteri sanoo.

Alan verkostoitumis- ja työmahdollisuudet tekivät vaikutuksen

Hyödyllisimmäksi ja antoisimmaksi kokemukseksi tähän asti Valtteri mainitsee päivän Wärtsilän uudella toimipisteellä Vaskiluodossa:

– Päivä Wärtsilässä sekä aiemmat keskustelut Petrin kanssa ovat avanneet silmäni. Oli hienoa päästä fyysiseen työympäristöön seuraamaan, millaista arki yrityksessä todellisuudessa on. Olen ymmärtänyt verkostoitumisen merkityksen sekä sen, kuinka paljon erilaisia työllistymismahdollisuuksia alalla oikein on, Valtteri kertoo oivalluksistaan.

Lukuvuosi mentorin kanssa on jättänyt vahvan, positiivisen jäljen Valtteriin. Hän uskoo, että yhteydenpito Petrin kanssa jatkuu ohjelman päättymisen jälkeenkin. Mentorointikokemus on tuonut hänelle paljon kaivatun ensimmäisen kosketuspinnan Wärtsilään ja sen kautta uusia arvokkaita kontakteja.

Tulevissa kesätöissä tarkoitus kasvattaa osaamispalettia

Seuraavaksi Valtteri aikoo keskittyä kasvattamaan teknistä osaamistaan ohjelmistotuotannosta ja tietoturvasta alan yrityksissä. Kesätyöpaikkakin on jo napattu: Valtteri on aloittanut keväällä työt Software Designer Trainee -nimikkeellä ohjelmistoyritys Wapicessa. Mentorointiohjelma on vain tukenut ja vahvistanut hänen tavoitteitaan uralla:

”Suosittelen ohjelmaa aivan jokaiselle, sillä mentorin kanssa pääsee juttelemaan työelämään liittyvistä, ihan arkipäiväisistäkin asioista, kuten vaikkapa siitä, millaisia työtehtäviä voi valmistumisen jälkeen tehdä, hän vinkkaa.”

Tietotekniikka 2000px

Sinustakin tietotekniikan insinööri?

Haluatko olla mukana maailmanhistorian suurimmassa murroksessa, digitalisaatiossa? Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla, joten tietotekniikan insinööri on tulevaisuuden halutuin tekijä alan kehittyessä ja kasvaessa.

Lue lisää