VAMK joulukakku

Tarvikkeet:

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 mm suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl kirsikoita paloina

 

Tee näin:

Sulata 200g voita ja 200g paloiteltua tummaa suklaata keskiteholla mikrossa välillä sekoittaen tai liedellä kattilassa. Älä kuumenna kuin sen verran, että suklaa on sulaa. Sekoita joukkoon ½ dl kaakaojauhetta. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita 4 kananmunaa ja 4 dl sokeria. (Älä vatkaa!) Lisää suklaasula ja 1 mm (ripaus) suolaa. Lisää 2 dl vehnäjauhoa ja 1 tl vaniljasokeria: Sekoita tasaiseksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjaan. Voit myös tehdä kakun piirasvuoassa. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle ½ dl hasselpähkinärouhetta ja ½ dl kirsikoita paloina. (Tuoreiden kirsikoiden sijasta voit hyvin käyttää säilykekirsikoita) Paista kakku uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min.

Resepti: Eva Sundell