Ajankohtainen Energy Technology – koulutus herätti laajaa kansainvälistä kiinnostusta – yhteensä lähes 5 000 hakemusta

Ajankohtainen Energy Technology – koulutus herätti laajaa kansainvälistä kiinnostusta – yhteensä lähes 5 000 hakemusta

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Vaasan ammattikorkeakoulun ylivoimaisesti suosituimmaksi koulutukseksi nousi englanninkielinen tekniikan koulutusohjelma Energy Technology, johon haki yhteensä 4 970 henkilöä. Suosituin suomenkielinen koulutusohjelma VAMKilla oli sairaanhoitajan AMK-tutkinto.

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 14.9.2023 kello 15:00. Vaasan ammattikorkeakoulussa oli tarjolla yhteensä 210 aloituspaikkaa kahteen AMK-tasoiseen ja kolmeen YAMK-tasoiseen koulutusohjelmaan. Yhteishaussa VAMK sai yhteensä 5 594 hakemusta.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisesti yhteishaussa oli yhteensä 56 089 hakijaa kaikkien suomalaisten korkeakoulujen AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin.

AMK-tutkinnoista englanninkielinen Energy Technology oli vetovoimaisin

VAMKin suosituin koulutusohjelma syksyn yhteishaussa oli alempaan AMK-tutkintoon johtava Energy Technology. Kaikista Vaasan ammattikorkeakoululle tulleista hakemuksista 85 % kohdistui kyseiseen koulutusohjelmaan. Hakemuksia tuli erityisesti Aasiasta. Energy Technology-koulutus on englanninkielinen ja se järjestetään päivätoteutuksena.

”Toista kertaa järjestettävä ajankohtainen koulutus kiinnostaa selvästi sekä kansainvälisesti että kotimaassa. Hakemusten määrän lisäksi hakijoiden monipuolinen tausta on ilahduttavaa”, kommentoi Juha Vierola, Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijapalveluiden päällikkö.

”Hakijamäärät kohdemaistamme Intiasta ja Yhdistyneistä arabiemiraateista kasvoivat ja siitä on kiittäminen toimivaa agenttiyhteistyötä”, iloitsee Vaasan ammattikorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkö Sirpa Rutanen.

Sairaanhoitajan koulutusohjelma oli toinen AMK-tasoinen haussa ollut koulutus. Myös se kiinnosti hakijoita ja hakemuksia saatiin yhteensä 230. Sairaanhoitajan opinnot on mahdollista suorittaa sekä päivä- että monimuotototeutuksena.

Soteala oli suosituin ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa

Tarjolla olleisiin kolmeen YAMK-koulutusohjelmaan saatiin yhteensä lähes 400 hakemusta. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista suosituin oli sairaanhoitajille, sosionomeille ja terveydenhoitajille suunnattu Hyvinvoinnin asiantuntijan YAMK-tutkinto. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävään koulutukseen saatiin 240 hakemusta. Kaikki haussa olleet ylemmät AMK-tutkinnot suoritetaan verkko-opintoina.

”On ilo todeta, että verkkototeutuksemme kiinnostavat. YAMK-tutkintojen kehittämiseen on panostettu ja panostetaan. Koko Master School -kehittämistiimimme tekee hienoa työtä entistä kohtaavamman ja laadukkaamman opetuksen eteen. Oppimista tukevaa vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä on verkko-opinnoissakin”, kertoo Sanna Eronen, VAMKin koulutusjohtaja.

Yhteishaun kautta valitut opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuussa 2024

AMK-tutkintojen valintakokeet järjestetään 1.11.2023. Valintakoetilaisuudet ja suorituspaikat ilmoitetaan Opintopolun hakulomakkeella. Lisätietoja löytyy osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi. YAMK-koulutuksissa valintatapa on pääsääntöisesti valintahaastatteluvideo.

Syksyn 2023 yhteishaun valinnat julkaistaan viimeistään 24.11.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.12.2023 klo 15.00. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 12.12.2023 klo 15.00.

Valitut opiskelijat aloittavat opiskelunsa tammikuussa 2024 Palosaaren kampuksella tai verkossa.

Tunnisteet

yhteishaku