Hitachi Energy vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Hitachi Energy vahvistaa yhteistyötään VAMKin kanssa

Hitachi Energy on allekirjoittanut avainkumppanuussopimuksen Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Avainkumppanuus mahdollistaa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön.

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Hitachi Energy, globaali teknologiajohtaja, joka edistää kestävää energiatulevaisuutta kaikille, ovat allekirjoittaneet avainkumppanuussopimuksen 17.5.2024. Sopimuksen keskeisenä tavoitteena on tiivistää entisestään pitkäaikaista yhteistyötä sekä vastata vieläkin paremmin vihreän energiasiirtymän moninaisiin osaamistarpeisiin. Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Hitachi Energy Finland Oy:n toimitusjohtaja Matti Vaattovaara ja Vaasan ammattikorkeakoulun va. rehtori, toimitusjohtaja Ville Isoherranen.

”Tämä sopimus on erinomainen askel ja jatkoa pitkäaikaiselle ja erittäin toimivaksi osoittautuneelle tiiviille yhteistyöllemme VAMKin kanssa. Näin toimien varmistamme koulutussisältöjen vastaavuutta vihreän energiasiirtymän moninaisiin osaamistarpeisiin. Energiamurros etenee harppauksin ja tarvitsee tekijänsä. Samalla se tarjoaa merkityksellisiä työtehtäviä puhtaamman energiatulevaisuuden rakentamisessa nykyisille ja tuleville sukupolville”, sanoo Vaattovaara.

”Tänään allekirjoitimme tärkeän kumppanuussopimuksen Hitachi Energyn kanssa. Visiomme on olla osaamisen tärkein kumppani ja meillä on pitkäjänteistä yhteistyötä Hitachin kanssa, jota tämä sopimus edelleen vahvistaa. Sopimuksen myötä odotan erityisesti paljon uusia avauksia TKI-yhteistyöstä”, toteaa Isoherranen.

”Tiivis yhteistyö alueen oppilaitosten kanssa on meille äärimmäisen tärkeää. Avainkumppanuusmalli mahdollistaa yhä tehokkaamman verkostoitumisen VAMKin, opiskelijoiden ja Hitachi Energyn välillä. Vahvan kasvun myötä tarvitsemme tulevaisuudessa vieläkin enemmän osaavaa työvoimaa. Kykenemme tarjoamaan mielenkiintoisia tehtäviä jo opiskelujen aikana mm. erilaisten harjoittelupaikkojen myötä. Se, että voimme yrityksenä myös vaikuttaa tutkintokoulutusten sisältöjen kehitykseen, on iso etu meille kaikille”, kertoo Hitachi Energyn Marika Kuusisto, joka vastaa rekrytoinneista ja oppilaitosyhteistyöstä.

”Olen todella iloinen, että Hitachi Energyn kaltainen alueelle investoiva yritys on Avainkumppanimme. Uskon että yhdessä voimme entisestään parantaa opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia alueella”, sanoo Vaasan ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan päällikkö Jenna Puska.

Avainkumppanuusmalli

Vaasan ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille ja yhteisöille erinomaisen mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa kestävästi ja vastuullisesti, houkutella alan parhaita osaajia ja osallistua huippuluokan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteihin. Vastikkeellisella avainkumppanuudella yritys saa systemaattisen ja tuloksellisen yhteistyön, joka rakentuu vuosittaisen yhteistyösopimuksen varaan. Tämä yhteistyö on suunniteltu tukemaan yritysten ja organisaatioiden kasvua ja varmistamaan, että niiden käytössä on huomisen osaava työvoima.

Lisätietoja avainkumppanuudesta

Tunnisteet

Hitachi Energyavainkumppanuuspalveluliiketoimintayritysyhteistyö