Hankkeen tiedot
Hankkeen virallinen nimi: Future Sustainable Energy Technologies in Africa: From Energy Conversion Systems to Storage Strategies
Hankkeen kesto: 1.8.2024 - 31.12.2026
Päätoteuttaja: VAMK
Rahoitus: Team Finland Knowledge (TFK) -ohjelma, OPH
Kokonaisbudjetti: 63 926 €
VAMKin yhteyshenkilöt hankkeessa:
Joel Songok, Yliopettaja (Tekniikka)
puh. +358 207 663 398, joel.songok@vamk.fi
Hankekoodi: 183/342/2024
Kieli: Englanti
Hankkeen kuvaus
Future Sustainable Energy Technologies in Africa (FSET) -hanke on Vaasan ammattikorkeakoulun (VAMK) ja Botswana International University of Science and Technologyn (BIUST) yhteinen koulutus- ja tutkimusyhteistyöhanke, joka keskittyy kestävään energiateknologiaan, energian muuntojärjestelmiin ja varastointistrategioihin. Hankkeessa kehitetään yhteisiä opintojaksoja, opiskelija- ja henkilöstövaihtoa sekä digitaalista oppimisympäristöä, jotka tukevat kansainvälistä osaamisen jakamista ja yhteistyötä uusiutuvan energian alalla. Se tarjoaa opiskelijoille ja opettajille mahdollisuuden oppia toisiltaan ja verkostoitua kansainvälisesti kestävän kehityksen ja energia-alan asiantuntijoiden kanssa.
Tavoitteet
Hankkeen tavoitteena on kehittää opetusta ja luoda uusia opintojaksoja kestävän energian alalla, edistää opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuutta Suomen ja Botswanan välillä sekä hyödyntää johtavia asiantuntijoita yhteisopetuksessa ja ohjauksessa. Se tukee uusiutuvan energian osaamisen kasvattamista, jotta tulevaisuuden asiantuntijat osaavat suunnitella ja toteuttaa kestäviä energiajärjestelmiä. Digitaalisten oppimisympäristöjen käyttö mahdollistaa tehokkaan yhteistyön ja tiedonjaon, ja hankkeessa luodaan myös vahvoja yhteyksiä paikallisiin ja kansainvälisiin yrityksiin sekä organisaatioihin.
Tulokset
Hankkeen odotetaan tuottavan merkittäviä tuloksia sekä osallistuville korkeakouluille että laajemmin uusiutuvan energian sektorille. Opiskelijat saavat kansainvälistä kokemusta ja syventävät osaamistaan uusiutuvassa energiassa, kun taas opettajat ja tutkijat kehittävät pedagogisia taitojaan ja kansainvälisiä yhteistyötaitojaan. Hankkeessa kehitetyt opintojaksot jäävät osaksi korkeakoulujen opetussuunnitelmia, ja sen aikana luodut yhteistyömallit tukevat korkeakoulujen välistä kansainvälistä toimintaa myös tulevaisuudessa. Digitaaliset oppimisympäristöt vakiintuvat osaksi opetusta ja tutkimusyhteistyötä, ja kestävän energiateknologian sekä joustavien energiajärjestelmien kehittäminen vahvistuu sekä Suomessa että Botswanassa. Tämä hanke edistää osaltaan globaalia siirtymää kohti kestävämpiä energiaratkaisuja ja tukee kansainvälisiä kestävän kehityksen tavoitteita.