Maksuttomia verkko-opintoja tarjolla tänä syksynä jokaiselle

Maksuttomia verkko-opintoja tarjolla tänä syksynä jokaiselle

Haku syksyn avoimen AMK:n opintoihin ja maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentaviin koulutuksiin on käynnistynyt Vaasan ammattikorkeakoulussa. Kaikki opinnot tarjotaan tänä syksynä maksutta ja kokonaan verkossa. Laajasta valikoimasta löytyy matalan kynnyksen koulutuksia niin kaikille kiinnostuneille kuin myös työelämän konkareillekin.

Ilmoittautuminen on käynnistynyt VAMKin avoimen AMK:n opintoihin tänään 1.8. Tarjolla on monipuolinen, yli 30 koulutuksen kattaus kolmelta eri alalta: liiketaloudesta, tekniikasta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Kaikki koulutukset järjestetään joustavasti verkossa, eli niihin voi osallistua opiskelijan sijainnista riippumatta.

– Kannattaa olla heti liikkeellä, sillä ilmoittautumisaika vaihtelee sen mukaan, milloin opinnot alkavat. Paikat täyttyvät nopeasti: Toisissa ilmoittautumisaikaa on siis vain pari viikkoa ja toisissa reippaasti yli kaksi kuukautta. Paikat menevät käytännössä kuitenkin ilmoittautumisjärjestyksessä, kertoo assistentti Jenna Järvi, joka vastaa jatkuvan oppimisen palveluista alkusyksyn.

Useimmat koulutukset sopivat jokaiselle tieto- ja taitotasosta riippumatta, ellei toisin mainita. Esimerkiksi liiketalouden koulutuksista Yrittäjyys, Liikekirjanpidon perusteet ja tekoälyyn keskittyvä Fundamentals of AI sopivat kaikille kiinnostuneille. Sen sijaan osassa sote-alan koulutuksista edeltävää osaamista vaaditaan, kuten potilas- ja asiakasturvallisuuteen keskittyvässä koulutuksissa.

Päästö- ja elinkaarilaskentaa työttömille ja teollisuuden työntekijöille

Koulutusten laajuus vaihtelee kahdesta viiteen opintopisteeseen. Syksyn koulutuksissa on tarjolla myös kaksi opintokokonaisuutta, joiden laajuus on 25–30 opintopistettä. Toinen kokonaisuus, tekniikan alan Hiilineutraali teollisuus, koostuu viidestä koulutuksesta, joissa korostuu kestävän kehityksen teemat päästö- ja elinkaarilaskennasta teolliseen palvelumuotoiluun.

– Monipuoliset Hiilineutraali teollisuuden opinnot sopivat esimerkiksi teollisuuden työntekijöille sekä soveltuvan korkeakoulutuksen omaaville työttömille, Järvi vinkkaa.

– Nyt on mahtava tilaisuus kokeilla vaikka useampaakin koulutusta, kun valikoimaa on näin runsaasti!

Maahanmuuttajille korkeakouluopintoihin valmentavia opintoja suomeksi

Haku maksuttomaan maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen (MAVAL) on myös käynnistynyt 1.8. VAMKissa.

Kuuden kuukauden mittaisiin verkko-opintoihin voi hakea maahanmuuttaja, joka on suorittanut toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai ylioppilastutkinnon ja joka on kiinnostunut suorittamaan tutkinnon VAMKilla tulevaisuudessa. Koulutuksen tavoitteena on kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia valmiuksia ja suomen kielen taitoa sekä tutustua tiettyyn koulutusalaan. Koulutuksessa suoritetut opintopisteet voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa osittain, mikäli opiskelija hakeutuu myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-verkkopalvelun kautta.

Haku MAVAL-koulutukseen päättyy 28.8.

VAMKin avoimen AMK:n koulutustarjontaan voi tutustua VAMKin verkkosivuilla osoitteessa vamk.fi/avoin

MAVAL-opintoihin ja hakuohjeisiin voi tutustua osoitteessa vamk.fi/maval

Tunnisteet

uutinen 2022