Tampereelta Vaasaan opiskelemaan tullut Miikka Sarviharju valmistui tradenomiksi ja työskentelee nyt markkinointi- ja viestintäpäällikkönä Suomen suurimmalla silmälääketieteellisten laitteiden ja tarvikkeiden toimittajalla.

  Miksi VAMKiin? Olin kuullut ystäviltäni paljon hyvää Vaasasta. Halusin myös opiskella muualla kuin kotikaupungissani Tampereella, ja Vaasa tuntui sillä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta. Uudessa kaupungissa asuminen avartaa ja tekee mahdolliseksi kasvattaa verkostojaan.

  Mielipiteesi opinnoista? Opinnäytetyöprosessi oli haastava, mutta ehdottomasti oppimismielessä mieleenpainuvin kokemus. Matkan varrella opin paljon uutta ja pääsin toteuttamaan projektia itsenäisesti. Suhdemarkkinoinnin kurssi oli myös erittäin hyvä ja hyödyllinen. Kaiken kaikkiaan moni kurssi antoi valmiuksia ja työkaluja työelämää varten, ja koin valmistumisen jälkeen olevani valmis markkinointialalle.

  Kerro vaihtokokemuksestasi?
  Opiskelin puoli vuotta Bremenissä, Saksassa, missä kielitaitoni parani huimasti. Opin todella paljon johtamisen kurssilla, jonka opettaja oli erittäin karismaattinen vanhempi herra ja todella hyvä opettaja. Sosiaalisen median -kurssi antoi myös paljon uusia työkaluja, joita käytän työssäni tälläkin hetkellä hyödyksi. Mieleen jäivät myös kaikki matkat ja juhlat yhdessä muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa.

  Kokemuksesi työharjoittelusta? Suoritin molemmat harjoitteluni DNA Kaupassa Vaasassa. Olin ollut jo aiemmin töissä kyseisessä myymälässä myyntineuvottelijana. Harjoittelu tuki opiskeluja tavalla, jolla sain vietyä opitut asiat käytäntöön ja päivittäiseen työhöni.

  Tyypillinen työpäiväsi? Menen työpaikalleni, Iogen Oy:n toimistolle, aamulla 8-9 välillä. Pääsen työssäni tekemään monipuolisesti markkinoinnin ja viestinnän eri tehtäviä, muun muassa kampanjoiden suunnittelua, toteuttamista ja seurantaa niin perinteisissä kuin digitaalisissa kanavissa. Lisäksi työhöni kuuluu sisällöntuotanto some-kanaviimme, tapahtumien suunnittelua sekä tiedotteiden ja uusien tuotteiden lanseerausta. Työaikani on joustava, tyypillisesti työpäiväni päättyy klo 16-17 välillä. Tämän lisäksi työhöni kuuluu myös matkustamista erilaisiin tapahtumiin, messuihin ja koulutuksiin, jopa USA:an asti.

  Kerro yrityksestä, jossa työskentelet? Iogen Oy on Tampereelta käsin valtakunnallisesti toimiva, vuonna 2008 perustettu Suomen suurin silmälääketieteellisten laitteiden ja tarvikkeiden toimittaja. Toiminnan lähtökohtana on aina potilas, sitten silmäkirurgi/-hoitaja tai muu ammattilainen. Viimeisenä tulevat vasta yrityksen tai tuotteen valmistajan saama hyöty. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 8 ammattilaista myynnin, logistiikan ja huollon parissa. Vuotuinen liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa ja yhtiö harjoittaa tuontia sekä vientiä, varsinkin Baltiaan.

  Parasta Vaasassa? Maisemat meren äärellä ovat fantastiset! Parasta mielestäni oli kuitenkin ystävät ja heidän kanssaan vietetty aika. Mieleen on jäänyt paljon hauskoja kokemuksia opiskeluajasta ja sen ulkopuolisesta elämästä.

  AMK-tutkinnon asema työelämässä? Työnantajallani oli käsitys, että AMK-tutkinnon suorittaneet ovat valmiita vastuulliseenkin työhön alansa ammattilaisina. Opinnoista sain monipuoliset työkalut toteuttaa itseäni ja työtehtävääni.

  Tulevaisuudensuunnitelmasi? Pääsen työssäni tekemään juuri niitä asioita, jotka haastavat ja kiinnostavat minua. Hain tutkinnollani Vaasan yliopiston maisteriopintoihin ja sain opiskelupaikan, mikä varmasti tulee kasvattamaan vielä enemmän osaamistani markkinoinnin ammattilaisena.
  Julkaistu 10.04.2018.

  Takaisin