Sairaanhoitajan tutkinnon laillistaminen Suomessa (SAILA)

Sairaanhoitajan laillistamisväylä on tarkoitettu sairaanhoitajan tutkinnon EU- tai ETA-maiden ulkopuolella suorittaneille henkilöille, jotka haluavat saada oikeuden toimia Suomessa sairaanhoitajana.

Koulutuksessa suoritetaan täydentävää koulutusta esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä ja kliinisestä hoitotyöstä sekä tehdään käytännön harjoittelua. Lisäksi järjestetään osaamisen näyttöjä ja opiskellaan suomen kieltä.

Opintojen laajuuteen vaikuttavat aiemmat opintosi ja työkokemuksesi sosiaali- ja terveysalalla. Opiskelijan tulee hakea Valviralta lopullista päätöstä sairaanhoitajaksi laillistamiseen täydentävät opinnot suoritettuaan. Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama ja osallistujille maksuton.

Selkeys

Hyödyt

  • Voit hakea laillistamispäätöstä Valviralta laillistamiseen täydentävät opinnot suoritettuasi. 
Arvot asiakaslähtöisyys

Kohderyhmä

  • Tämä laillistamisväylä on sinulle, jolla on: sairaanhoitajan diploma- tai bachelor-tutkinto EU- tai ETA-maiden ulkopuolelta, ja haluat saada oikeuden toimia sairaanhoitajana Suomessa.

Sisältö

Koulutuksessa suoritetaan täydentävää koulutusta esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä ja kliinisestä hoitotyöstä sekä tehdään käytännön harjoittelua. Lisäksi järjestetään osaamisen näyttöjä ja opiskellaan suomen kieltä.

Opintojen laajuuteen vaikuttavat aiemmat opintosi ja työkokemuksesi sosiaali- ja terveysalalla. Opiskelijan tulee hakea Valviralta lopullista päätöstä sairaanhoitajaksi laillistamiseen täydentävät opinnot suoritettuaan.

Tavoitteena on, että sinun on mahdollista työskennellä sairaanhoitajana Suomessa. Suunnittelemme laillistamisväylän yksilöllisesti aiemman osaamisesi ja Valviran vaatimusten perusteella. Ohjaus, osaamisen tunnustaminen ja opetus ovat osallistujalle maksutonta. Osallistuja maksaa itse muut kustannukset: esimerkiksi Valviran lupamaksut, todistusten käännöstyön ja mahdollisesti YKI-kielitestin sekä rokotukset harjoitteluja varten.

Laillistamisväylällä hankit täydentävää osaamista esimerkiksi

  • sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä sekä lainsäädännöstä,
  • kliinisestä hoitotyöstä sekä
  • käytännön hoitotyötä harjoitteluissa työelämässä.

Lisäksi saat näyttää osaamista taitopajoissa ja simulaatioissa sekä opiskella koko ajan suomen kieltä.

 

Koulutuksen suoritettuasi:

Valvira tekee päätöksen oikeudestasi työskennellä sairaanhoitajana Suomessa. Huomioi, että tästä koulutuksesta et saa suomalaista sairaanhoitajan tutkintoa.

Hakukriteeri:

  • Pystyt opiskelemaan suomen kielellä, eli kielitaidon tasosi on vähintään A2.1 (EVK, CEFR)

Opetusmuoto- ja menetelmät

  • monimuoto-opetus, lähi- ja verkko-opetus
  • päiväopetus

Aikataulu ja paikka

  • Pääsykoe  haastattelu 5.6.2024
  • Opinnot alkavat yksilöllisen suunnitelman mukaisesti syyskuussa 2024

 

Lisätietoja koulutuksesta

Miro Koskenranta

Yliopettaja

Sosiaali- ja terveysala | Hoitotyö

miro.koskenranta@vamk.fi | +358 207 663 682

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijatunnuksista, maksuista tai peruutusehdoista ole yhteydessä avoin@vamk.fi

 

 

Yhteistyökumppanit:

Sairaanhoitajan laillistamis koulutus alkaa yhteistyössä sekä Vaasan ammattikorkeakoulun että

 

Turku amk eng (1)

Diak

Laurea

Oamk

Savonia

Picture3

Arcada

Karelia

Centria

Hamk

Kamk

Picture4

Lapin amk

Seamk

Novia vari

Rahoittajat:

 

Tämä koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

HUOM! Ilmoittautuneilta tullaan keräämään tämän koulutuksen rahoittajan edellyttämiä taustatietoja työ- ja opiskelustatuksesta erillisen lomakkeen avulla! Rahoittaja hyväksyy lopulliset opiskelijavalinnat.

Rahoittaja jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus

Hakuohjeet

Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolussa.  

Rahoittaja hyväksyy lopulliset opiskelijavalinnat. Yksittäisestä yrityksestä osallistuvien määrää voidaan joutua rajoittamaan. 

Hakemiseen, peruutusehtoihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä: avoin@vamk.fi

Hae opintopolussa