Ympäristön puolustaja

  Ympäristöteknologian insinööri, AMK

  Oletko maailmanparantaja-ainesta? Ympäristöteknologia on nopeasti kasvava tekniikan ala, jonka insinöörit pääsevät konkreettisesti vaikuttamaan ympäristömme tulevaisuuteen esimerkiksi ympäristösuunnittelun keinoin. Vaasalaiset yritykset ovat edelläkävijöitä ympäristöasioissa, joten työpaikkoja riittää. Tule tekemään ekotekoja, joista maksetaan palkkaa!

  240 op – 4 vuotta | Harjoittelu: 30 op | Aloituspaikat: 30
  Hakuaika: 14.3. – 28.3.2018


  Sinustako ympäristöteknologian insinööri?

  Uudenlaista asiantuntijuutta

  Ympäristöteknologiset haasteet vaativat uudenlaisia ammattilaisia, jotka osaavat parantaa ja ylläpitää luonnonkaunista ympäristöämme. Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut ja sen vuoksi ympäristöystävällisyydellä on yhä enemmän merkitystä myös yritysten menestymisen kannalta.

  Koulutamme VAMKissa ympäristöasiantuntijoita, joille on kysyntää niin seudun yrityksissä kuin maailmalla.

  Jo opiskeluaikana pääset tekemään ympäristöalan laboratoriotutkimuksia yhteistyössä yritysten kanssa. Tutustut Vaasan elinkeinoelämään ja teollisuuteen työmaavierailuilla sekä luot uusia, arvokkaita tuttavuuksia työelämää silmällä pitäen. Myös opintoihin sisältyvässä työharjoittelussa sekä opinnäytetyötä tehdessä saat hyvän käsityksen ympäristöalan työtehtävistä ja avaat ovia mielenkiintoisiin yrityksiin.

  Työnantajien arvostamaa ympäristöosaamista

  Ympäristöteknologian insinöörinä pääset vaikuttamaan ympäristöön muun muassa jätehuollon tai ympäristönsuunnittelun kautta. Alueen tärkeimmät työnantajat ovat olleet mukana suunnittelemassa koulutusta, joten tiedämme, minkälaisia tietoja ja taitoja ympäristöinsinööri työssään tarvitsee.

  Valmistuessasi sinulla on perustiedot seuraavista kokonaisuuksista:

  • ekologisesti kestävän maankäytön kokonaissuunnittelu
  • yhdyskuntien ja teollisuuden ympäristötekniikat
  • elin- ja työympäristön suojelu ja turvallisuus
  • ympäristöjohtaminen

  Katso ympäristöteknologian opetussuunnitelma  Snöörit-sarja

  Tämä ei ole vlogi. Tämä ei ole tosi-tv:tä. Tämä on kumpaakin. Tämä on #Snöörit: sarja, jossa opiskelijat kisaavat 10 000 eurosta. Yhdeksän vaasalaista tekniikan opiskelijaa näyttää, millaista opiskelijan arki on. #Snööreissä kisaajat suorittavat viisi erilaista tehtävää, joissa he laittavat kaikkensa peliin avatakseen katsojille tekniikan opiskelijan maailmaa. Tehtävät toteutetaan tekemällä videoita, minkä ansiosta sinä pääset sukeltamaan syvälle kisaajien elämään. Koko sarjan voittaja kuittaa kotiin kymppitonnin. Tehtävien tekemisen rinnalla seurataan kilpailijoiden elämää ja sitä, kuinka he pääsevät kokemaan huikeita asioita ja tapaamaan valtakunnan ykköstalentteja.

  Katso kaikki jaksot

  Maailmanlaajuisia tehtäviä

  Osa opinnoista on yhteisiä energiatekniikan opiskelijoiden kanssa, joten saat ympäristötekniikan lisäksi hyvän käsityksen myös energiantuotantoon liittyvistä haasteista ja ratkaisuista. Koska tulevissa työtehtävissäsi teet paljon yhteistyötä muiden asiantuntijoiden kanssa, harjoitellaan tiimitaitoja jo koulunpenkillä erilaisissa ryhmätöissä ja projekteissa.

  Projekteissa saat tiimitaitojen lisäksi varmuutta asioiden raportointiin ja esittelyyn.

  Suomalainen ympäristöosaaminen on tunnettua maailmalla, joten voit päätyä myös kansainvälisiin tehtäviin. VAMKissa monikulttuuriseen työympäristöön voi valmentautua jo opiskeluaikana: ympäristöteknologian opiskelijat käyvät vuosittain opintomatkalla Tanskassa, lisäksi kansainvälisistä tehtävistä haaveilevan kannattaa lähteä vaihtoon tai harjoitteluun ulkomaille. VAMKilla on sata kumppanikorkeakoulua maailmalla, joten valinnanvaraa riittää!


  Technobothnia

  VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

  Tutustu Technobothniaan

  Ympäristöala ja ammatit

  Ympäristöteknologian koulutus on ajankohtainen, sillä yritykset etsivät jatkuvasti uusia osaajia ympäristöalan tehtäviin. Ympäristöajattelu ja ekologisuus ovatkin yhä tärkeämpiä teemoja yritysten liiketoiminnassa.

  Ympäristöinsinöörinä voit olla töissä suurissa vientiyrityksissä tai pienemmissä konsulttiyrityksissä ja suunnittelutoimistoissa. Töitä löytyy myös ympäristöalan yrityksistä sekä julkiselta sektorilta;  kunnista ja kaupungeista. Siellä ympäristöinsinöörit työskentelevät muun muassa vesi- ja jätehuollossa, ympäristö- ja kaupunkisuunnittelussa, kadunrakennuksessa ja tulvasuojelussa.

  Alan työt voivat olla tutkimus- tai tarkastustehtäviä, usein ympäristöinsinöörit työskentelevät myös laadunvalvonta- ja tuotekehitystehtävissä.

  Ammattinimikkeenä voi olla:

  • Ympäristötarkastaja
  • Jäteneuvoja
  • Terveys- tai ympäristöinsinööri
  • Terveystarkastaja
  • Kaavoitusinsinööri
  • Työturvallisuusinsinööri
  Ympäristöteknologian koulutus sopii sinulle, jos kaipaat haasteita ja etsit alaa, joka on ajankohtainen nyt ja tulevaisuudessa!


  Fiilistele videoiden parissa

  Hae opiskelemaan

  Seuraava haku koulutukseen 14.3.-28.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi

  Siirry Opintopolkuun

  Opiskele tutkinto työn ohessa

  Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tutkinnon myös monimuotototeutuksessamme! Seuraava haku monimuotokoulutukseen on 14.3. –28.3.2018.

  Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista