Tietotekniikka, insinööri AMK

Haluatko olla mukana maailmanhistorian suurimmassa murroksessa, digitalisaatiossa?

Rgb tietotekniikka väri

Sovellusten kehittäminen

Tietotekniikassa opit kehittämään sovelluksia mobiililaitteille, webbiin ja pilvipalveluihin, ilman aiempaa ohjelmointikokemusta.

Rgb tietotekniikka väri

Sulautetut järjestelmät

Tietotekniikassa opit älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelua ja ohjelmointia.

Rgb tietotekniikka väri

Iot ja tietoturva

Tietotekniikassa opit esineiden internetin (IoT) ja tietoturvan keskeiset periaatteet.

Tietotekniikan opiskelijat Ron ja Sami kertovat videolla omista opinnoistaan.

Nao3

Miltä kuulostaisi esimerkiksi mobiilikehitys tai elektroniikan ohjelmointi?…

Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla, joten tietotekniikan insinööri on tulevaisuuden halutuin tekijä alan kehittyessä ja kasvaessa. VAMKissa voit erikoistua ohjelmistotekniikkaan ja sulautettuihin järjestelmiin. Osa opinnoista toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa.

Technobothnia

VAMKissa tulet viettämään paljon aikaa Technobothniassa, huippulaatuisessa opetus- ja tutkimuslaboratoriossa. Siellä pääset osallistumaan yrityksille tehtäviin projekteihin ja harjoittelemaan käytännön taitoja laitteilla, joita yrityksissäkin käytetään.

Sinustako tietotekniikan insinööri?

Web vamk helmikuu2018 c2 101

Tietotekniikkaa tarvitaan kaikkialla

Tietotekniikkaan törmää joka puolella ja se on mukana ihmisten arjessa – niin työssä kuin vapaa-ajalla. Myös kaikenkokoiset yritykset tarvitsevat tietotekniikkaa ja ammattilaisia hoitamaan siihen liittyviä tehtäviä, joten alan opiskelu kannattaa.

Alalla uusien asioiden nopea omaksuminen on valttia.

Opettajamme pitävät tiiviisti yhteyttä työelämään, joten tiedämme, minkälaisia tietotekniikkaguruja teollisuus tarvitsee. Yhteistyön myötä opiskelijat saavat myös kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä aiheita opinnäytetöihin.

VAMKin tietotekniikan opinnoissa riittää runsaasti valinnanvaraa ohjelmistotekniikasta sulautettuihin järjestelmiin ja mobiilikehitykseen, joten voit opiskella juuri sinua kiinnostavia asioita. Vaasassa sijaitsee Suomen suurin energiakeskittymä: tämän vuoksi myös tietotekniikassa painotetaan energiatekniikan sulautettuja ratkaisuja, joilla voidaan vaikuttaa energian säästöön, tuotantoon ja jakeluun.

 

NAO opettaa ohjelmointia

VAMKin tietotekniikan koulutuksessa perehdyt ohjelmointiin humanoidirobottien seurassa. Samalla opit matematiikkaa, elektroniikkaa, tiedonsiirtoa ja mekaniikkaa – aivan huomaamatta! Esimerkiksi robotiikassa opiskelijat ovat päässeet kehittämään sovelluksia, joissa humanoidirobotti NAO:lle opetetaan eri taitoja.

Opiskelijoiden käsissä NAO on oppinut kiipeämään portaita ja pelaamaan mobiilipeliä.

Tietotekniikan opiskelijat pääsevät tekemään projekteja myös teollisuudelle ja muille yritysasiakkaille. Käytännönläheisissä ja opettavaisissa projekteissa omaksut työelämässä tarvittavia taitoja: tiimipelaamista, kommunikointia, dokumentointia ja projektityöskentelyä. Koska mukana on myös kansainvälisiä opiskelijoita, kielitaito paranee ja kaveriporukka kasvaa. Jos kansainväliset tehtävät kiinnostavat, voit opiskella tietotekniikan tutkinnon kokonaan englanniksi.

 

Opiskelijatarinoita

opiskelijatarina
Valtteri Kerttula

Valtteri Kerttula

Valtteri Kerttula on yksi Energy Academy -mentorointiohjelmaan valituista opiskelijoista. Hän kuuli ensimmäistä kertaa ohjelmasta Technobothnian yrityspäivillä syksyllä.

Lue koko tarina
opiskelijatarina
Niina Rahko

Niina Rahko

Kiinnostaako ohjelmoinnin opiskelu, mutta epäilet, riittävätkö taitosi? Huoli pois, sanoo alan opiskelija Niina Rahko.

Lue koko tarina
Web vamk helmikuu2018 c2 117

Tietotekniikan ala ja ammatit

Tietotekniikan insinöörinä osaat kehittää ja luoda uusia tuotteita ja sovelluksia yrityselämän tarpeisiin. Sopeudut nopeasti uusiin työtehtäviin, olet yritteliäs etkä pelkää muutosta.  Sinulla on myös luonnollinen taipumus matemaattisiin aiheisiin, ja haluat tutkia, kehittää, soveltaa ja tehdä.

Työpaikkoja löytyy laidasta laitaan. Jo ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat olla töissä yrityksissä mikrotukihenkilöinä, ja myöhemmin työskennellä elektroniikka- ja tietotekniikka-alan yrityksissä tutkimusosastoilla, suunnittelutehtävissä tai tuotekehityksessä. Useasti tietotekniikan insinöörit toimivat myös yrittäjinä. Erityisesti Vaasan seudulla tietotekniikan insinöörit työllistyvät suuriin vientiyrityksiin tai niiden alihankkijoille.

  • Tietotekniikan insinöörin ammattinimike voi olla:
  • Tuotekehitysinsinööri
  • Projektipäällikkö
  • Ohjelmoija
  • Elektroniikkasuunnittelija
  • Tietoliikennesuunnittelija

Alan teknisen osaamisen lisäksi työnantajat arvostavat hyviä viestintätaitoja, sillä työhön kuuluu paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

Tietotekniikka6

UUSI ohjattu ryhmä: Nopeasti tutkinto valmiiksi

Tietotekniikan alanvaihtajista ja tutkinnon täydentäjistä muodostetaan VAMKissa oma ryhmänsä, jolle tehdään henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opiskelijaksi haluavat hakevat ohjelmaan normaalisti hakuajan puitteissa.

Aikaisempi tutkinto tai opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa soveltuvin osin, ja meneillään olevista kursseista koostetaan opintokokonaisuus.

Täydentävä koulutus kestää arviolta 1,5–2 vuotta, ja opiskelijan omiin tarpeisiin muokattu opintosuunnitelma tekee opiskelusta sujuvaa ja motivoivaa.

Tietotekniikan opinnoissa keskeisiä kokonaisuuksia ovat sovellusten kehittäminen, älykkäiden järjestelmien elektroniikan suunnittelu ja ohjelmointi, esineiden internet sekä tietoturva. Vaasassa on Suomen suurin energia-alan keskittymä, joten energiatekniikan näkökulma painottuu myös tietotekniikassa.

Rgb check nega

Hae opiskelemaan

Yli 90% Suomen sähkön ja automaation tuotekehityksestä tapahtuu Vaasan alueella, pohjoismaiden suurimmassa energiaklusterissa. VAMK tarjoaakin ainutlaatuisen näköalapaikan insinööriopinnoille ja alan kehityksen seuraamiselle.

Siirry opintopolkuun, tietotekniikka päivätoteutus

Siirry opintopolkuun, tietotekniikka monimuotototeutus

Opiskele tutkinto työn ohessa

Kuulostaako itsenäisyys ja joustavuus hyvältä? Voit opiskella tietotekniikan tutkinnon myös monimuoto-opintoina. Tutustu monimuotokoulutukseen.

Kiinnostuitko monimuoto-opinnoista

Myös nämä saattaisivat kiinnostaa

AMK-tutkinto 240 op
Energia- ja ympäristötekniikka, insinööri AMK

Energia- ja ympäristötekniikka, insinööri AMK

Toteutustapa

Monimuotototeutus

Seuraava haku

Haussa aikaisintaan 2025

AMK-tutkinto 240 op
Information Technology, Bachelor of Engineering

Information Technology, Bachelor of Engineering

Toteutustapa

Päivätoteutus

Seuraava haku

8.1.2025 -

klo 08:00

22.1.2025

klo 15:00

AMK-tutkinto 240 op
Ympäristöteknologia, insinööri AMK

Ympäristöteknologia, insinööri AMK

Toteutustapa

Päivätoteutus

Seuraava haku

Ilmoittautuminen päättynyt

AMK-tutkinto 240 op
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri AMK

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri AMK

Toteutustapa

PäivätoteutusMonimuotototeutus

Seuraava haku

Ilmoittautuminen päättynyt

AMK-tutkinto 240 op
Konetekniikka, insinööri AMK

Konetekniikka, insinööri AMK

Toteutustapa

Päivätoteutus

Seuraava haku

Ilmoittautuminen päättynyt

AMK-tutkinto 240 op
Energiatekniikka, insinööri AMK

Energiatekniikka, insinööri AMK

Toteutustapa

Päivätoteutus

Seuraava haku

Ilmoittautuminen päättynyt