Tietojenkäsittely, tradenomi AMK

Haluatko oppia hyödyntämään digitaalisten palveluiden kaupallisia mahdollisuuksia?

Rgb tietojenkäsittely väri

Verkkopalvelu A:sta Ö:hön

Tietojenkäsittelyssä opit, miten moderni verkkopalvelu kehitetään, testataan ja julkaistaan.

Rgb tietojenkäsittely väri

Koukuttavaa sisältöä

Tietojenkäsittelyssä opit, miten mukaansatempaavaa sisältöä luodaan grafiikan, videon ja 3D:n keinoin.

Rgb tietojenkäsittely väri

Asiakaslähtöisesti

Tietojenkäsittelyssä opit, miten selkeä ja asiakaslähtöinen digipalvelu syntyy.

Belinda tietojenkasittely

Tietojenkäsittelyn tradenomit ovat niitä tyyppejä, joita työelämä arvostaa ja tarvitsee…

Tulevaisuuden digiosaajat opiskelevat muun muassa ohjelmointia ja digitaalista tuotantoa. Käytännöstä otetaan vahva ote jo opintojen aikana, kun yrityksille tehdään toimeksiantoina esimerkiksi webbisivuja ja käytettävyystestauksia.

Tietojenkasittely2

Käteviä tiimitaitureita tositoimiin

Yritykset tarvitsevat tietojenkäsittelyn osaajia, jotka ymmärtävät liiketoimintaa ja osaavat ajatella kaupallisesti. VAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa pääset mukaan konkreettisiin IT-alan projekteihin ja saat valmiudet työskennellä tulevaisuuden alalla.

IT-ala tutuksi

VAMKin opettajat tekevät paljon yhteistyötä alueen työnantajien kanssa, joten pääset mukaan myös IT-yritysten kanssa tehtäviin projekteihin. Oikeissa työelämäprojekteissa saat arvokkaita oivalluksia käytännön työstä, käsityksen työelämän pelisäännöistä ja tutustut samalla mielenkiintoisiin yrityksiin. Yhteistyön myötä pysyt kartalla alan kehityksestä ja kartutat tiimi- ja viestintätaitoja, joita työnantajat arvostavat.

Opettaja on aina mukana yritysprojekteissa ohjaamassa ja kannustamassa. Tietojenkäsittelyn opiskelijat ovat tehneet asiakkaille webbisivuja ja nettikauppoja, tuottaneet graafisia palveluita sekä testanneet erilaisia verkkoratkaisuja.

 

Tulevaisuuden digiasiantuntijaksi

VAMKin tietojenkäsittelyn opinnoissa yhdistetään tietotekniikkaa ja käytännön liiketoimintaa. Aluksi opiskelet alan perusteita, joissa saat hyvän käsityksen esimerkiksi alaan liittyvistä teorioista, työkaluista ja osaamistavoitteista.

Koska työ alalla on usein projektiluonteista, paneudut tulevaan ammattiisi tekemällä ryhmätöitä ja case-tehtäviä. Tiimeissä opiskelijoiden vahvuudet täydentävät toisiaan: yksi voi olla erikoistunut tietoverkkoihin ja toinen voi olla hyvä ohjelmoinnissa. Voit hakeutua juuri itseäsi kiinnostavien aiheiden projektiryhmiin, jolloin pääset vaikuttamaan myös opintojesi sisältöön ja kulkuun.

Tietojenkäsittelyssä tulet oppimaan esimerkiksi:

 • Web-designia, joka sisältää esimerkiksi verkkopalvelujen suunnittelua ja web-grafiikkaa
 • Web-developmentia, joka on web-työkalujen kehittämistä sekä verkkopalvelun toteutusta ja testausta
 • Web-mediassa saat tuntumaa sisällönhallintaan sekä kiehtovaan peli-, video- ja 3D-tuotantoon.

Voit rakentaa tietojenkäsittelyn opinnoista itseäsi kiinnostavan paketin täydentämällä opintoja toisen alan opinnoilla tai suorittamalla vaihto-opintoja ulkomailla.

 

Tietotekniikankoulutus

Työharjoittelu on näytön paikka

Tärkeä osa tietojenkäsittelyn opintoja on viisi kuukautta kestävä työharjoittelu, joka suoritetaan IT-alan yrityksessä. Työharjoittelussa pääset ratkomaan oikeita yrityselämän haasteita ja saat tuntumaa monipuoliseen asiakaspalveluammattiin. Tutkinto huipentuu opinnäytetyöhön, jossa osoitat hallitsevasi ammatin perusteet.

Työharjoitteluun kannattaa suhtautua tosissaan, sillä parhaimmillaan harjoittelupaikasta voi saada töitä ja opinnäytetyöpaikan.

 

Tietotekniikka1

Tietojenkäsittelyn koulutuksen syventäminen tekniikan opinnoilla

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi syventää omaa ohjelmoinnin osaamista tekniikan ohjelmoinnin opintokokonaisuuden avulla

Syventävä tekniikan opintokokonaisuus on laajuudeltaan 15 op ja se pitää sisällään kurssit:

 • C-ohjelmointi
 • Olio-ohjelmointi
 • Ohjelmistotestaus

Katso lisää tietotekniikan koulutuksesta

 

Tradenomiksi? Tietojenkäsittely

Belinda on vloggari ja tietojenkäsittelyn 1. vuoden opiskelija. Kuinka Belinda päätyi Porista Vaasaan? Entä mikä opiskelussa on ollut parasta? Tietojenkäsittelyssä keskitytään www-suunnitteluun, web-kehittämiseen sekä verkon sisällöntuotantoon.

 

Energyvaasa3

Tietojenkäsittelyn ala ja ammatit

Tietotekniikan ja liiketoiminnan yhdistämisen tarve kasvaa joka paikassa niin kaupan kuin teollisuuden aloilla mutta myös julkisella sektorilla; kaupungeissa ja kunnissa. Työnteko alalla voi olla hyvinkin sosiaalista, sillä työtä tehdään usein asiakaspalvelussa, projektien johdossa, myynnissä, tuotekehityksessä tai kouluttajana.

Digitalisaation myötä monenlaisille osaajille on kysyntää, ja työpaikkojakin löytyy oman kiinnostuksen ja erikoisosaamisen mukaan.

Ammattinimikkeenäsi voi olla:

 • Ohjelmoija
 • Websuunnittelija
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Mikrotukihenkilö
 • Tietoliikenneasiantuntija
 • Digitaalisen sisällön tuottaja

Tietojenkäsittelyn opiskelu valmentaa palveluammattiin, joka tarjoaa runsaasti uramahdollisuuksia, monenlaisille osaajille.

 

Rgb check nega

Hae opiskelemaan

Koulutuksiin hakeminen tapahtuu opintopolussa

Siirry opintopolkuun

 

Myös nämä saattaisivat kiinnostaa

Elämää varten räätälöity – monimuoto ja verkko-opinnot

Elämää varten räätälöity – monimuoto ja verkko-opinnot

Työn tai perheen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että opiskelut on opiskeltu. Meillä voit opiskella tutkinnon myös monimuoto tai verkko-opintoina. Opinnot pyritään kytkemään omiin työtehtäviisi. Saat myös henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jonka pohjana on aiempi koulutus, työkokemus ja muu osaaminen.

Ole Avoin! – Oppiminen ei tunne rajoja!

Ole Avoin! – Oppiminen ei tunne rajoja!

Olet sitten lisäkoulutusta tarvitseva ammattilainen tai innokas itsesi kehittäjä, meiltä löytyy monipuolinen valikoima tekniikan, liiketalouden ja sote-alan koulutuksia.