Millaista on opiskella Vaasassa

Vaasaan on helppo ihastua

Tiesithän, että Vaasan katukuvassa joka viides vastaantulija on opiskelija ja Vaasa on tunnettu yhtenä Suomen aurinkoisimpina kaupunkeina!

Merellinen Vaasa hurmaa uudet opiskelijat vuosi vuoden jälkeen. Vaasassa lyhyet etäisyydet ja kansainvälinen kaupunkikulttuuri yhdistyvät merelliseen ja kauniiseen luontoon.

Vaasa tiedetään todellisena opiskelijakaupunkina. Vaasassa on  yli 14 000 opiskelijaa, 6 eri korkeakoulua: Hanken, VAMK, Vaasan Yliopisto, Novia, Åbo Akademi ja Helsingin yliopiston, Oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikkö. Vaasa onkin väkilukuun suhteutettuna yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista.

Täällä tutustut muiden koulujen opiskelijoihin, koska poikkitieteellisiä opiskelijatapahtumia järjestetään paljon. Opiskelijaelämä on yhteisöllistä ja mukaansatempaisevaa. Kansainvälisessä Vaasassa puhutaan lähes sataa eri kieltä, joten uusien kaverisuhteiden luominen ympäri maailmaa tulevien opiskelijoiden kanssa sujuu mutkitta!

Vaasan ihanuus kiteytyy yhteisölliseen opiskelijaelämään, joka mahdollistaa syvien kaverisuhteiden luomisen eri koulujen opiskelijoiden välillä. Myös kansainvälisiä ystävyyssuhteita on helppo luoda Vaasassa!

 

Elämää Vaasassa

Elämä Vaasassa on rentoa ja leppoisaa. Vaasan kaupingin koko mahdollistaa kulkemisen fillarilla, Tierillä tai kävellen käytännössä joka paikkaan, sillä välimatkat ovat niin lyhyet. Myös julkinen liikenne kulkee säännöllisesti ympäri Vaasaa! Hauskaa on, että lähes poikkeuksetta kaikki kaverisi asuvat enintään 5 kilometrin säteellä sinusta.

Vaasan keskusta on pieni, mutta hyvin varusteltu. Keskustan alueelta löydät kaksi eri kauppakeskusta, lukuisia ravintoloita, kahviloita, baareja, yökerhoja ja useita ruokakauppoja. Vaasa tarjoaa myös laajan valikoiman kulttuurielämyksiä, sillä täältä löydät useita museoita, teattereita sekä musiikin ystäville keikkoja ja konsertteja.

Keskustasta pääset vain muutamassa minuutissa merenrantaan, jossa voit nauttia upeista maisemista kävellen tai vaikkapa suppaillen! Ja vain kiven heiton päässä odottavat myös upeat Unescon maailmanperintömaisemat.

Voit vielä tutustua tarkemmin Vaasan opiskelijaelämään toiselta sivultamme!

Opiskelijaelämää Vaasassa

 

Vaasa kesäkaupunkina

Vaasa on mitä mainioin kesäkaupunki ja kaupungilla onkin maine yhtenä Suomen aurinkoisimpina kaupunkeina. Vaasassa riittääkin varmasti tekemistä kaikille! Kesällä Vaasassa voit esimerkiksi:

  • Vierailla tunnetussa Strömsössä.
  • Tehdä retken Svedjehamniin.
  • Vierailla ulkokiipeily Zip Adventure Parkissa.
  • Tutustua Vaasan ihaniin terassi vaihtoehtoihin.
  • Viettää kesäpäivän uimarannalla.
Vaasa maantieteellisesti

Vaasan sijainti on maantieteellisesti ideaali. Junat ja bussit vievät kätevästi ympäri Suomea.  Junamatka  Vaasasta Helsinkiin kestää vain reilu 3 tuntia ja Tampereelle puolestaan suhaat edullisesti noin kahdessa tunnissa. Opiskelijoilla on oikeus ostaa edullisempi opiskelijalippu VR:n juniin.

Ruotsin puolelle on mahdollista matkustaa helposti hyödyntäen Uumajaan kulkevaa lauttaliikennettä. Lauttamatka Vaasasta Uumajaan kestää vain kolme ja puoli tuntia.

Lue lisää Vaasasta